fbpx
Politika Vesti

Opštinsko veće usvojilo predlog budžeta

U četvrtak 6. decembra održana je 58. sednica Opštinskog veća opštine Čajetina. Članovi veća usvojili su Nacrt odluke o budžetu opštine Čajetina za 2019. godinu, koji će biti prosleđen Skupštini na usvajanje. Prihodi i primanja sa prenetim neutrošenim sredstvima iz 2018. godine i rashodi i izdaci , utvrđeni su iznosu od 1,88 milijardi dinara. Na dan 30. novembar 2018. godine prihodi i primanja ostvareni su iznosu od 86,26 % u odnosu na plan.

Članovi opštinskog veća su na sednici dali saglasnasnost na izmene finansijskog plana PD „Zlatiborski eko agrar“ i JP „Gold gondola Zlatibor“. Takođe je data saglasnost na Program poslovanja KJP Zlatibor za 2019. godinu, kao i saglasnost na izmene cenovnika osnovnih komunalnih usluga.

Veće je dalo saglasnost na isplatu subvencija u poljoprivredi za zahteve podnete do 6. septembra 2018. godine. Utvrđeni su predlozi 4 rešenja o dodeli zemljišta na osnovu raspisanog oglasa od 20. oktobra 2018. godine. Veće je saglasno i da se donese odluka o pribavljanju sportske hale na Zlatiboru i obavezom isplate ponuđene cene do 9. januara 2019. godine.

Izvor: cajetina.org.rs

Slika dana

Kupindo