fbpx
Politika Vesti

Pokret “Novo lice Srbije” postaje politička stranka

Pokret Novo lice Srbije i Reformistička stranka doneli su odluku o ujedinjenju dva politička subjekta u jedinstvenu stranku koja će nastupati pod imenom Novo lice Srbije i čiji će predsednik biti narodni poslanik Miloš Parandilović.

Pre nekoliko meseci otpočeli smo pregovore sa kolegama iz Reformističke stranke i doneli odluku o ujedinjenju naše dve organizacije. Delimo slične, gotovo identične političke stavove i nije bilo nikakvih prepreka ujedinjenju naša dva politička subjekta. Od danas ćemo nastupati kao politička stranka Novo lice Srbije. Aleksandar Višnjić, osnivač Reformističke stranke i profesor Medicinskog fakulteta u Nišu biće jedan od potpredsednika Novog lica Srbije – izjavio je narodni poslanik Miloš Parandilović.

Novo lice Srbije biće konzervativna, umereno desna politička opcija koja veruje da Srbija zaslužuje bolje od ovog nacionalnog i ekonomskog sunovrata koji živimo više od osam decenija. Insistiraćemo na demontaži ovog nakaradnog poretka koji je od Srba napravio jeftinu radnu snagu u sopstvenoj zemlji. Preduslov oporavka države i društva jeste pad režima SNS-a. Vučić je porobio srpski narod i upravlja Srbijom kao privatnom prćijom. Agonija mora da se zaustavi jer Srbija zaslužuje daleko više od ove nenarodne vlasti. Jedno od glavnih programskih načela biće borba za obnovu Kraljevine Srbije na čelu sa princom Filipom. Jedan smo od retkih naroda koji je iznedrio svoje dinastije i najrazvijenije zemlje u svetu su kraljevine. Na ovaj način Srbija bi se vratila sebi i potsetila ceo svet na svoju slavnu istoriju – dodaje Parandilović.

Miloš Parandilović je dokazani borac protiv ovog režima i čovek koji duboko veruje u novu i bolju Srbiju. Uvereni smo da zajedno možemo da napravimo bolje i srećnije društvo i da slavna istorija koja nas obavezuje bude putokaz u budućnost. Mladi su naša snaga, Srbija mora da prepozna talente i da ulaže u njih a ne da se raduje što napuštaju našu zemlju kojom gospodare deca partijskih funkcionera. Učestvujem u osnivanju lokalnih odbora Novog lica Srbije i raduje me činjenica da tu vidim mnogo mladih ljudi koji veruju u našu stranku – izjavio je Aleksandar Višnjić, potpredsednik Novog lica Srbije i profesor Medicinskog fakulteta u Nišu.

Početkom oktobra održaćemo osnivačku skupštinu Novog lica Srbije u Beogradu gde ćemo usvojiti program, izabrati rukovodstvo pokreta i predstaviti ih javnosti. Pozivam i ostale stranke, udruženja i grupe građana koje dele naše političke stavove da se ukrupnimo i napravimo jednu zdravu konzervativnu opciju koja će biti zalog za budućnost – zaključio je Višnjić.

U opštini Čajetina Pokret “Novo lice Srbije” ima jednog odbornika.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930