fbpx
Politika Vesti

SNS i ZS nastavili rat saopštenjima

Zdrava Srbija i Srpska napredna stranka su danas nastavili sukob saopštenjima. Na konferenciji za medije Aleksandar Vučić, predsednik Republike je na pitanje novinara između ostalog rekao i sledeće:

“Zamislite kako vam je kada imate potpuno isto mišljenje Boška Obradovića i Stamatovića tih velikih srpskih junaka sa Sonjom Biserko i Natašom Kandić i nekim drugim i da se to niučemu ne razlikuje i da ima istu argumentaciju,”

Na ovu izjavu je reagovao Milan Stamatović, predsednik IO Zdrave Srbije. On je u pisanom saopštenju istakao da se zalaže za celovito Kosovo i Metohiju unutar države Srbije, kako i piše u Ustavu Srbije i da se protivi politici aktuelnih vlasti u vezi sa Kosovom i Metohijom. Stamatović je ovom prilikom najavio i ličnu tužbu protiv lidera naprednjaka.

U saopštenju se ističe da je posle Vučićevog napada na Stamatovića i Obradovića stigla i zabrana održavanja skupa Saveza za Srbiju u sali Skupštine grada Užica, iako je prethodno bio odobren prostor za održavanje ovog događaja.

Zatim je na Stamatovićevu izjavu reagovalo Povereništvo SNSa u Čajetini koje je izdalo saopštenje u kome se kaže da je Stamatović najveći trgovac zemljom Srbije i da bi trebalo da se “seti na nekom od sastanaka tajkunskog opozicionog bloka, da li su dok su bili na vlasti ikada obeležili dan stradanja i pogrom Srba iz RSK. Nisu smeli on i njegovi drugari tajkuni da kažu da je to bio najveći zločin i etničko čišćenje nakon Drugog svetskog rata.”

U saopštenju se dalje navodi da je “najveća briga Milana Stamatovića prethodnih dana bila je kako konačno ubediti odbornike da izglasaju odluku da jednu parcelu na Zlatiboru izuzmu iz prve zone i prebace u drugu zonu, kako bi njegovom “saradniku” bila jeftinija izgradnja zgrade! i da građani Srbije znaju da se najveće brige Milana Stamatovića i njegovih kolega iz tzv. opozicionog saveza mere samo u evrima. Evri su njihova vera, program, ideologija, sve! “

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031