fbpx
Politika Vesti

Stamatović odgovorio na optužbe ministarke Mihajlović

U poslednjih nekoliko dana predsednik opštine Čajetina. Milan Stamatović i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović su u više navrata sukobili argumente na temu parka prirode Zlatibor, divljoj gradnji, i problemima u realizaciji projekta gondola.

O parku prirode juče je u Batočini govorila i ministarka Mihajlović koja je rekla da samo Zlatibor još nema Uredbu o zaštićenom prirodnom dobru, te da se već godinu dana radi na donošenju uredbe, 

Ona je istakla da postoje tri nivoa zaštite i da će kroz uredbu Zlatibor jednim delom biti zaštićen kao prvi nivo zaštite a deo će biti pod drugim i trećim stepenom zaštite. Mihajlovićka je naglasila da je Zlatibor prirodno dobro Srbije, poput Tare, Uvca, Vlasinskog jezera, a ne “divlji zapad”.

YouTube – print screen

“Čula sam da je Milan Stamatović dobio i tortu sa kaubojskim šeširom. Nije Zlatibor Divlji zapad, nije Srbija Divlji zapad, čuvaćemo Zlatibor i zaštititi tu planinu,” rekla je Mihajlović. Ona je dodala da je na Zlatiboru mnogo objekata nelegalno izgrađeno i da je kroz to “opran novac”, kako je preneo Tanjug.rs.

Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović ovu izjavu prokomentarisao rečima “Vidi se da postoji jasna namera ministarstva da silom Zlatibor otme od Zlatiboraca, a mene, proskribujući me kao “perača prljavog novca od droge i kriminala”, ljudski, ali i fizički “eliminiše” ili me, makar, uhapsi.”

“Uz pomoć ilegalne naprednjačke agencije Tanjug, Mihajlovićka manijakalno, po obrascu iz naprednjačkog agitropa, “štrika” protiv mene po tri saopštenja dnevno, beskrupulozno me ljagajući, vređajući i diskvalifikujući, praveći od mene i lokalnog šerifa i kauboja, i Čarugu i kriminalca, i Robin Huda i špijuna, i veletrogovca drogom i monstruma, istovremeno. Ta opsednutost Zlatiborcima i mojom malenkošću je tema za psihologe, a ide dotle da ova ministarka opšte prakse, kao koleginica joj spikerka Narodne skupštine, kad god je javnost uhvati u nekom njenom nedelu, počinje da histeriše i preti, a onda, zamenom teza, rida krokodilske suze i laže kako, zapravo, na nju viču i njoj prete – rekao je Stamatović, nazivajući Mihajlovićku vođom antisrpskog i antiruskog lobija u Srbiji koji, pod okriljem noći, organizuje rušenje privatne muslimanske bogomolje koju su, Srbiji lojalni, sa Kosmeta proterani, Goranci i Romi, gradili svojim sredstvima, a paralelno se pravi ćoravom na to što režimski muftija Zukorlić zida čardak ni na nebu ni na zemlji usred Novog Pazara.

Milan Stamatović je ponovio da nikakav “zakon na silu” kojim će se pravo na upravljanje Zlatiborom oteti od Zlatiboraca i preneti na ministarku iz Tuzle, Čajetinci neće prihvatiti.

“Gospodo, nije vam ovo “Beograd na vodi”, tzv. arapske investitore koji se prezivaju na “ić” zadržite za sebe, ovo je Zlatibor na čistom vazduhu, ovde ima dovoljno zdrave pameti i zdravih ideja i investicija od kojih će cela Srbija imati koristi, a ne samo povlašćena oligarhija sa “štambiljima preporuke” iz kabineta u beogradskoj Nemanjinoj,” poručio je Stamatović u svojoj izjavi.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930