fbpx
Politika Vesti

Sukob se nastavlja

Posle gostovanja Milana Stamatovića u emisiji “Uz jutarnju kafu sa Kurirom!” usledila je reakcija potpredsednice Vlade Srbije i ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastruture Zorana Mihajlović. Ona je za Tanjug izjavila da je optužbama na račun izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović pokazao da se zalaže za Srbiju slabih institucija, kojom će vladati lokalni šerifi poput njega, umesto vladavine prava i zakona.

ARHIVA

“Verovatno da Stamatović polazi od sebe kad kaže da mu je neko, u Vučićevo ime, nudio stanove i novac. Ali, građani neće nasesti na tu priču, što su već pokazali time što su mu, posle više od 20 godina u politici, dali osam puta manje glasova na predsedničkim izborima od drugog kandidata sa lokala, gotovo bez političkog iskustva”, navodi Mihajlovićeva.

Kako prenosi Alo.rs gospođa Mihajlović je istakla da izjave Stamatovića predstavljaju nedopustiv pritisak na rad državnih organa koji istražuju slučajeve nelegalne gradnje na Zlatiboru i sumnje na pranje novca u građevinskim poslovima na toj planini.

“Stamatović nikog neće uspeti da zastraši izmišljenim optužbama, niti će inspekcije zbog toga prestati da rade svoj posao i nadziru poštovanje zakona u opštini Čajetina. Nećemo dozvoliti da se Zlatibor i Srbija pretvore u Divlji zapad, gde zakoni ne važe, a predstavnici države nemaju šta da traže”, zaključuje Mihajlovićeva.

Na optužbe Zorane Mihajlović Stamatović je odgovorio saopštenjem u kome se kaže da je najubedljiviji poraz Vučić doživeo u Čajetini gde je Stamatović osvojio tri puta više glasova od Vučića i da bi ministarka Mihajlović trebala da se pozabavi popravkom porušenih mostova po regionalnim putevima i da odgovori na pitanje zašto autoput prema Crnoj Gori zaobilazi celu Zapadnu Srbiju i prestane da sprečava građane Zlatiborskog okruga da svoj aerodrom “Ponikve” privedu nameni, izigrava portparola predsednika Republike i brani ga od mene, iako ga ja nigde nisam ni napao, osim što sam rekao da mi je svojevremeno nudio da pređem u naprednjake, što može da posvedoči i njegov prijatelj Zoran Bašanović koji je prisustvovao tom susretu – izjavio je predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović, povodom Mihajlovićkine tvrdnje da je svaka kritika Vučića isto što i “zalaganje za Srbiju slabih institucija u kojoj će vladati lokalni šerifi poput Stamatovića”.

“Sve joj to ne smeta da konstantno meni preti inspekcijama i hapšenjem, a građane slobodne teritorije Zlatibora vređa, nazivajući nas “Divljim zapadom” – rekao je Stamatović, ističući da se slaže sa najpoznatijim živim Zlatiborcem, pesnikom Ljubivojem Ršumovićem, koji je rekao da “i Srbija ima svoj Zapad”, ali ne divlji, već su upravo Zlatibor i Zapadna Srbija najreprezentativniji izlog Srbije ka svetu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930