fbpx
Politika Vesti

Zdrava Srbija brani slobodu na izborima

Pitanje izlaska na predstojeće lokalne i parlamentarne izbore je i dalje u fokusu. Na predlog Boška Obradovića da se u opštinama gde je opozicija na vlasti bojkotuju izbori i da se vlast ne preda, odgovor je stigao iz Zdrave Srbije.

U opštinama gde je opozicija na vlasti građani su izborili slobodu već na prethodnim lokalnim izborima i nije potrebno da se opštine i gradovi deklarativno proglašavaju za slobodne, ističu u Zdravoj Srbiji.

“Ako zaista želite da pomognete ne samo nama u Čajetini, Šapcu, Paraćinu i dvema beogradskim opštinama, nego i sebi samima i svim građanima Srbije, učinite to tako što ćete 26. aprila glasati za naše izborne liste u tim sredinama, da zajedno sačuvamo tu pobedu,” kaže Milan Stamatović, prvi čovek Zdrave Srbije.

Stamatović je ovom prilikom predložio da pristalice opozicije prijave prebivalište u Šapcu, Čajetini, Paraćinu, u starobeogradskoj i novobeogradskoj opštini u prestonici, ili opštinama u kojima opozicija ima šansu da pobedi čak i pod ovakvim izbornim uslovima, i da glasaju za opozicione izborne liste.

“Time ćemo dodatno osigurati našu izvesnu pobedu, ali i celom svetu pokazati da smo jedinstveni u zahtevu za obezbeđivanje pristojnih, fer i demokratskih uslova za izbore, rekao je Stamatović, napominjući da zakon omogućava tako nešto, jer nadležno ministarstvo za poslove uprave birački spisak zaključuje tek 15 dana pre izbora.

Zdrava Srbija već nekoliko meseci, poziva na kompromis gde bi se parlamentarni izbori odložili do kraja godine, dok bi lokalni izbori bili održani u redovnom terminu. Na ovaj način bi se obezbedilo vreme da se mediji oslobode, a opozicija bi u znak dobre volje učestvovala na lokalnim izborima.

“Zbog takvog stava smo, iz dela “bojkot opozicije” prokuženi kao “izdajnici” i optuženi da smo se “prodali Vučiću”, iako je režim, paralelno, četiri godine vodio brutalnu hajku protiv nas. Zato, ne očekujte da se bez borbe predamo,” istakao je Stamatović.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930