fbpx
Politika Vesti

Zdrava Srbija formirala Pokrajinski i Gradski odbor stranke u Novom Sadu

Zdrava Srbija nastavlja sa formiranjem stranačke infrastrukture. U Novom Sadu je formiran pokrajnski odbor za Vojvodinu kao i gradski odbor Novi Sad. Do sada je formirano više od 40 opšinskih i gradskih odbora širom Srbije.

“Najmlađa smo partija na srpskoj političkoj sceni i osnovani smo pre nepune dve godine. Krenuli smo iz unutrašnjosti Srbije i tada smo rekli da ćemo prvo da se pozicioniramo u onim delovima Srbije gde nas već znaju, a kasnije ćemo, po principu koncentričnih krugova, da se širimo na nivou cele Srbije. Pošto je partija registrovana na Zlatiboru a puno Novosađana i uopšte Vojvođana dolazi na našu planinu i logično je da dođemo u Novi Sad i Vojvodinu i da ovde širimo pravce svoga delovanja i promovišemo Zdravu Srbiju,” izjavio je predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović prilikom formiranja Pokrajinskog i Gradskog odbora stranke u Novom Sadu.

Zdrava Srbija se zalaže za decentralizaciju kako bi se sve javne usluge bile bliže građanima, kao i za  zaštitu nacionalnih interesa.

“Izlazimo na izbore, kako predsedničke i parlamentarne, tako i na lokalne, zato što smatramo da je pametnije da svoj program i svoj rejting izmerimo na izborima. Iako mi kao Zdrava Srbija imamo primedbe na taj izborni proces i na slobodu medija, smatramo da je bolje da se izmerimo u tim demokratskim uslovima, čak iako su oni ponekad zloupotrebljeni od onih koji imaju vlast i moć,” zaključio je Stamatović.

Za poverenika Pokrajinskog odbora Zdrave Srbije izabran je Saša Vujić, dok je za poverenika Gradskog odbora Novog Sada izabran Nikola Stojković.

„Pokrajinski odbor će slediti programska načela i principe Zdrave Srbije, a naravno da Vojvodina ima svoje specifičnosti. Obratićemo pažnju na nacionalne manjine, ali i na ruralni razvoj, sa programima za uključivanje mladih u privredne tokove, pogotovu u proizvodnim delatnostima u ruralnim sredinama“ izjavio je poverenik Pokrajinskog odbora ZS Saša Vujić. On je dodao da je Novi Sad sledeće godine evropska prestonica kulture i „pomoći ćemo koliko budemo mogli da se prezentujemo celom svetu. Smatram da predsednik Stamatović, koji je napravio čudo na Zlatiboru, može da pomogne svakome sa svojim savetima“

Nikola Stojković, poverenik Gradskog oobora ZS u Novom Sadu, je naglasio da su „Fruška Gora i Tisa su naši potencijali i kako je predsednik rekao, preslikaćemo nešto sa Zlatibora. Imamo svakako svoje potencijale, koje ćemo samo unaprediti i pritom priključiti mlade i stare od 15 do 95, pa i 105 godina“.

Otvaranju odbora stranke u Vojvodini, kome su prisustvovali predsednik stranke Milan Stamatović i potpredsednici Milan Paroški, Miloljub Albijanić i Vojislav Milošević, prethodio je sastanak predsednika Izvršnog odbora stranke Arsena Đurića sa poverenicima Zdrave Srbije iz Pančeva, Sombora, Odžaka, Kovačice, Vrbasa, Alibunara i Kovina na kome su dogovorene dalje aktivnosti na širenju stranačke infrastrukture u Vojvodini.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930