fbpx
Politika Vesti

Zdrava Srbija i u južnom Banatu

Zdrava Srbija nastavlja sa širenjem stranačke infrastrukture. Do sada je formirano više od pedeset opštinskih i gradskih odbora širom Srbije. Posle formiranja pokrajnskog i gradskog odbora u Novom Sadu na red je došlo i formiranje opštinskih odbora u Vojvodini.

“Osnovali smo Gradski odbor u Pančevu i opštinske odbore u Kovinu, Vršcu, Alibunaru, Opovu, Kovačici i Beloj Crkvi, na teritoriji na kojoj živi oko 200.000 stanovnika, nastavivši tako da, kao što smo pri samom osnivanju Zdrave Srbije i najavili, širimo mrežu svojih odbora sistemom koncentričnih krugova iz sedišta stranke u Čajetini. Suštinska decentralizacija je jedno od osnovnih načela Zdrave Srbije a kao što sam naglasio krajem novembra kada smo osnivali Pokrajinski i Gradski odbor stranke u Novom Sadu, zaštita nacionalnih interesa i očuvanje tradicionalnih vrednosti je ono za šta ćemo se svim srcem boriti – rekao je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije, dodavši da je ovom prilikom potpisan i memorandum o saradnji sa Udruženjem građana „Belocrkvanska slobodna inicijativa“.

Predsednik Izvršnog odbora Zdrave Srbije Arsen Đurić je rekao da će u Vojvodini, kao sredini sa bogatim koloritom brojnih nacija, posebna pažnja biti posvećena nacionalnim manjinama i najavio da će narednih nedelja biti formirani novi opštinski odbori širom Srbije, čije će aktivnosti prvenstveno biti usmerene na ravnomerni regionalni razvoj i veće uključivanje mladih u privredne tokove.

Za predsednika Gradskog odbora u Pančevu izabran je Milan Novaković, predsednik opštinskog odbora u Vršcu biće Saša Stojšin, Alen Kuzelka u Beloj Crkvi, Dalibor Ružić u Kovinu, Aleksandar Kutlešić u Alibunaru, Marina Netković u Kovačici i Rodoljub Jasić u Opovu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930