fbpx
Politika Vesti

Zdrava Srbija otvorila kancelariju u Valjevu

Tokom 2021.godine zdrava Srbija je nastavila sa stvaranjem stranačke infrastrukture. Do sada je formirano više desetina opštinskih odbora širom Srbije a u Valjevu su danas otvorene strančke prostorije.

„Zdrava Srbija (ZS) širom Srbije otvara sve više i više odbora, stranka iz dana u dan uvećava broj članova, među ljudima vlada jedna dobra atmosfera i oni traže normalnu alternativu ovoj vlasti“, rekao je Miloljub Albijanić, potpredsednik ZS, na otvaranju kancelarije stranke u Valjevu.

Predsednik stranke Milan Stamatović je pritom naglasio da Zdrava Srbija jasno i otvoreno naglašava da je protiv ulaska u Evropsku uniju, ali da nije protiv Evrope i evropskih standarda i svega onoga što je u interesu običnog čoveka. „Zašto nam pričaju da treba da uđemo u Evropsku uniju koja briše granice, a nama uspostavljaju granice među braćom. Nama je granica odmah tu prema Višegradu, prema Rudom. Mi smo jedan narod – imanja su i ovamo i onamo“.

„Kao najvažnije stavke u našem programu smo naveli zaštitu nacionalnih interesa i nacionalne ekonomije, i ako to ne uspemo da zaštitimo, mi nemamo budućnost. Jednu državu čine narod, teritorija i institucije, i ako narod napušta svoju državu, ukoliko nam otimaju delove teritorije i ako institucije ne obavljaju svoju funkciju, šta će ostati od ove države. Srbiju i svakog njenog građanina iz ove situacije može da izvuče ubrzani razvoj poljoprivrede i turizma, uz istovremenu zaštitu rudnih bogatstava i naših voda“ rekao je Stamatović.

„U jednoj maloj opštini kao što je Čajetina“ naglasio je Stamatović „uspeli smo da se odbranimo od pritisaka pojedinih ministara kada su poklanjali državno zemljište privatnim licima, a da to kasnije pređe u ruke nekih stranih moćnih kompanija. Na sopstvenom primeru smo pokazali da se vredi boriti“.

Arsen Đurić, predsednik Izvršnog odbora stranke, je govorio o planovima Zdrave Srbije za predstojeće izbore i o otvaranju kancelarija širom Srbije. „Nakon Valjeva, planiramo da otvorimo kancelarije u Mionici, Osečini, Lajkovcu i Ljigu, a u narednih dve nedelje planirano je otvaranje kancelarija u Loznici, Šapcu i Malom Zvorniku. Sledeće nedelje otvaramo kancelariju pokrajinskog odbora u Novom Sadu. U poslednjih nekoliko meseci smo otvorili više od 50 povereništava i opštinskih odbora, a tim tempom ćemo nastaviti i u septembru. Ono što dobro funkcioniše u Čajetini, trudićemo se da prenesemo na čitavu Srbiju“.

U ime inicijativnog odbora Zdrave Srbije u Valjevu Miloje Obradović je rekao da „praktično nema ni jedne prave opozicije u Skupštini grada, tako da tu vidi prostor za delovanje Zdrave Srbije, odnosno mogućnost da se nešto novo ponudi u Valjevu“.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031