fbpx
Politika Vesti

Zdrava Srbija traži da se povuče glas protiv Rusije

Zdrava Srbija je danas zatražila od Vlade Srbije da se povuče glas protiv Rusije prilikom glasanja o suspenziji članstva Rusije u Savetu UN za ljudska prava.

“Pozivam Vladu da preinači odluku kojom je ambasador Srbije, u Generalnoj skupštini UN, glasao za izbacivanje Rusije iz Saveta UN za ljudska prava – izjavio je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije, upozoravajući da su to protivzakonito učinili tehnička vlada koja nema mandat za donošenje ovakvih strateških odluka, kao i ambasador Nemanja Stevanović, koji je zaostali kadar nekadašnjeg ministra diplomatije Vuka Draškovića, i koji otvoreno zastupa antirusku i pro-NATO opciju u Srbiji.

Stamatović je upozorio da ovaj čin preti da ugrozi tradicionalno prijateljstvo Srbije i Rusije koje ima ogromnu podršku naroda Srbije.

Rusija je uvek bila uz Srbiju. Na istom mestu u UN, ruski ambasador Vitalij Čurkin, kojem je naš narod podigao spomenik u Republici Srpskoj, uložio je veto na sramnu britansku rezoluciju čiji je cilj bio da žigoše čitav srpski narod kao genocidan. Samo zahvaljujući Rusiji izbegli smo da pred istorijom budemo označeni kao genocidan narod. Nepravedno je da se Rusiji u UN odužujemo na ovaj način – istakao je Stamatović.

On je naveo da je Rusija garant očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije po pitanju Kosova i Metohije, kao i očuvanja dejtonskih nadležnosti Republike Srpske.

Bez podrške i prijateljstva Rusije, prvo što će NATO uraditi, nastaviće sa rasparčavanjem Srbije i planom da se uništi Republika Srpska – rekao je Stamatović.

Jučerašnje glasanje Srbije u UN predstavlja falsifikovanje izborne volje građana, ali i pokazatelj kakav bi zaokret Srbija mogla da napravi u svojoj spoljnoj politici u budućnosti – naveo je Stamatović.

On je pozvao Vladu Srbije da vodi odgovornu politiku i da ne preduzima korake za koje nema legitimitet i većinsku podršku naroda.

Takvi koraci mogli bi da izazovu unutrašnju nestabilnost koja bi zaustavila ekonomski rast Srbije i doprinela još dubljim podelama i podizanju tenzija u društvu – zaključio je Stamatović.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930