fbpx
Politika Vesti

Zdrava Srbija traži povlačenje potpisa sa Briselskog sporazuma

 

– Zdrava Srbija (ZS) očekuje od prvog potpredsednika Vlade i ministra diplomatije Ivice Dačića da on sam, ne zaklanjajući se iza leđa svog sadašnjeg političkog idela, već danas, povuče svoj potpis sa tzv. Briselskog sporazuma koji je, kao tadašnji premijer, parafirao pre tačno pola decenije – izjavio je predsednik Inicijativnog odbora ZS Milan Stamatović, podsećajući Dačića da nije potrebno da, radi takvog čina, “ide po mišljenje” na Andrićev venac, pošto mu se već namestila tužna simbolika datuma: ambasadori NATO zemalja prekjuče su izbojkotovali srpski Dan sećanja na žrtve agresije 1999. godine, a na jučerašnji dan, pre 77 godina, vlada Cvetković – Maček obavezala se da bude kvislinška ispostava Hitlerove Nemačke, slično ovome što je danas, doduše bez potpisa, srpski režim postao aktuelnom Berlinu.

Stamatović smatra da prisustvujemo krahu samoubilačke Vučićeve politike “EU nema alternativu”, jer je, osim za “slepe vođe” kakav je naš današnji, bezalternativna samo smrt, a svaka druga situacija ima i druga i drugačija rešenja.

– Plašim se da je Vučić u panici, a žrtva svega toga može da bude i cela Srbija i ceo srpski narod. Sve navodi na to: nekadašnji ministar pravde, a danas gensek predsednika Republike – koji je nekoć svojim studentima branio da piju flaširanu vodu hrvatskih prozvođača – danas bestidno roni lažne suze i pita se šta će nam Kosovo kad je tamo sve manje Srba; onaj nesrećni Vučićev poslanik, tzv. profesor Fakulteta za “OVO, ONO i DSZ”, blagonaklono ističući da su Vučićeva i politika Mila Đukanovića “komplemenarne i bliske”, navija za pobedu crnogorskog srbomrsca u CG, a sve da bi ovaj deo Balkana “postao otporniji na pokušaj Rusije da ovde ostvari svoj uticaj”?! Vučić na sve to ćuti, pošto iza takvih “testiranja” srpske javnosti, više je nego očigledno, on lično i stoji – tvrdi Stamatović koji, zato od Dačića, kao nosioca Ordena prijateljstva Ruske Federacije, zahteva da odmah ispuni obećanje, dato kao vetar u leđa Vučiću na prošlogodišnjim predsedničkim izborima, da će Srpsko-ruski himanitarni centar u Nišu do juna (ali, prošle godine!) dobiti diplomatski status.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930