fbpx
Politika Vesti

Zlatiborci 19.maja organizuju proteste u Beogradu

Zlatiborci 19.maja idu u Beograd kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo odlukama Vlade Srbije. Prvog maja su počela iskopavanja za postavljanje temelja gondole ali je Ministarstvo reagovalo slanjem inspekcija.

“Mi, za razliku od “kompletnih idiota iz vrha vlasti u Beogradu”, ne rušimo pod fantomkama, mi Zlatibor i Srbiju gradimo, ali iako još niti jedan stub nismo postavili, ništa izgradili, već nam stižu krivične prijave, verovatno zato što smo iskopali par rupa na državnoj zemlji, zemlji koja je namenjena nekome Vučićevom tajkunu – izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, obaveštavajući javnost da su Čajetinci, do sada, 15 rupa pripremili za betoniranje stopa i podizanje stubova buduće najduže panoramske gondole na svetu.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, je kako prenosi Danas juče rekla da niko ništa protiv infrastrukturnih projekata i da nema razloga da opština Čajetina ne poštuje zakon i ne donese dokumenta.

“Gondola je veliki projekat i neka pravila postoje i neka dokumenta moraju da se donesu. Inspekcija je pregledala dokumenta i podneta je jedna krivična prijava… Ministarstvo je odgovorno za sve velike infrastrukturne projekte ne samo jer su vredni, već i zbog bezbednosti. Odbijali smo dozvole i za “Beograd na vodi”, Železnice, Koridore dok nije bilo dokumentacije. Za sve važi zakon – za Islamsku zajednicu u Novom Pazaru, Čajetinu. Beograd, Niš”, naglasila je Mihajlović.

ARHIVA

S druge strane predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović je optužio vlasti za organizovani kriminal.

“U organizovani kriminal s ciljem otuđivanja 2.213 hektara državnog zemljišta, direktno su uključeni Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede i životne sredine i Ministarstvo pravde, preko Upravnog suda, što će reći, Vlada Srbije, na čelu sa njenim odlazećim premijerom i budućim predsednikom Republike – tvrdi Stamatović, optužujući Vučića da je, manipulišući “leks specijalisom”, “Beograd na vodi”, tj. Savamalu proglasio projektom od opšteg državnog i nacionalnog interesa, iako je “Zlatibor preči interes za sve građane Srbije od nekoliko beogradskih ulica”.

Predsednik opštine Čajetina je potvrdio da će Zlatiborci, 19. maja, po građevinsku dozvolu doći “Vladi pod prozore”, ali ovaj put sa proširenim zahtevima, jer je, u međuvremenu, na mala vrata plasiranim, naprednjačkim projektom tzv. “Parka prirode”, predviđeno da se pola teritorije opštine Čajetina izuzme iz nadležnosti samih Čajetinaca, što bi “zaustavilo razvoj, investicije, ali i sam život” na Zlatiboru.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930