fbpx
Biznis Kapital Vesti

PostPak – novi zamah za e-trgovinu

U aprilu ove godine su javni poštanski operatori Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije su potpisali Sporazum o razmeni međunarodnih otkupnih pošiljaka. Ovim sporazumom je definisana nova međunarodna poštanska usluga “PostPak”koja će omogućiti slanje robe i dokumenata do 30 kilograma u regionu, uz potpis i naplatu otkupnog iznosa u korist pošiljaoca prilikom uručenja.

„PostPak” će građanima i privredi u regionu obezbediti olakšice u poslovanju, kvalitetnu infrastrukturu za e-trgovinu, dostupnu i pouzdanu mrežu za kupovinu preko interneta.

Korisnici će iz zemalja potpisnica Sporazuma elektronski moći da naruče proizode koje žele, kao „PostPak” paket, koji će biti uručen na kućnoj adresi, uz naplatu otkupnog iznosa koji se pošiljaocu doznačava Međunarodnom elektronskom uputnicom.

Ovo u praksi znači da će e-trgovina u regionu dobiti na značaju i da će se promet višestruko povećati.

Ovaj sporazum su potpisali predstavnici  JP „Pošta Srbije” Beograd, JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, Pošte Srpske AD Banja Luka, Hrvatske pošte d.o.o. Mostar i Pošte Crne Gore AD Podgorica. Sporazumom su regulisani međusobni odnosi, kriterijumi i cene razmene otkupnih „PostPak” pošiljaka između navedenih operatora, a primenjivaće se od jula.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930