fbpx
Biznis Globalno Kapital Vesti

Predsednica Vlade posetila Sevojno

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić je 13.februara posetila Sevojno, gde je istakla da je prioritet Vlade u putnoj infrastrukturi završetak deonice auto-puta od Obrenovca do Ljiga, početak radova od Preljine do Požege i spajanje koridora 10 i 11.

Polovinom godine biće završen i otvoren deo auto-puta od Obrenovca do Ljiga. Nakon toga počinju radovi na deonici Preljina–Požega, a vode se razgovori oko deonice Pojate–Preljina, kako bi spojili koridor 10 sa deonicom koridora 11, objasnila je ona.

Izvor: www.srbija.gov.rs

Brnabić je navela da sa BiH još nije postignut dogovor o tome kojom trasom će ići auto-put Beograd–Sarajevo, uz napomenu da je to političko pitanje i da se Srbija zalaže za trasu koja je za našu zemlju najbolje rešenje.

Premijerka je prilikom obilaska Valjaonice bakra Sevojno istakla da ekonomija Srbije treba da se zasniva na lokalnom ekonomskom razvoju i na lokalnoj privredi, iako se neće odustati ni od dovođenja stranih investitora.

Srbija je, kako je podsetila, u 2017. godini bila sa 2,6 milijardi evra direktnih stranih investicija apsolutni lider u ovom delu Evrope. Ipak, moramo sve više da se oslanjamo na lokalnu privredu. Užice je dobar primer za to sa dinamičnom privredom i kompanijama “Prvi Partizan”, “Impol Seval” i Valjaonicom bakra, ukazala je ona.

Izvor: www.srbija.gov.rs

Vlada će takve firme, zajedno sa Ministarstvom privrede, podržavati, podvukla je Brnabić i navela da je jedan od prioriteta Vlade razvoj namenske industrije i izvoza.

Predsednik “Ist point holdinga”, u okviru koga posluje Valjaonica bakra, Nebojša Ćirić rekao je da je ova kompanija jedan od najvećih dobavljača “Prvog partizana”, “Krušika” i “Slobode”.

Ćirić je precizirao da je Valjaonica bakra, koja zapošljava 1.100 radnika, imala prošle godine realizaciju od 130 miliona evra, izvoz od približno 100 miliona evra i neto devizni priliv u budžet Republike Srbije od 60 miliona evra.

Izvor: www.srbija.gov.rs

Prema njegovim rečima, ove godine planom je predviđena proizvodnja od 24 000 tona različitog asortimana proizvoda. Kao privatna kompanija imamo odličnu saradnju sa Vladom Srbije na povećanju proizvodnje i izvoza, naveo je Ćirić.

Brnabić se tokom posete Valjaonici bakra sastala sa menadžmentom kompanije, rukovodstvom grada Užica i gradske opštine Sevojno.

Izvor: Vlada republike Srbije

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930