fbpx
Hronika Vesti

Preminuo Nebojša Glogovac

Beogradski mediji su objavili da je Nebojša Glogovac, jedan od najpoznatijih srpskih glumaca preminuo 9.februara u 48 godini.

Nebojša Glogovac je glumu diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su u klasi bili i Sergej Trifunović, Nataša Ninković i Vojin Ćetković.

Nebojša Glogovac je svoj raskošan glumački talenat pokazao u filmu Gorčina Stojanovića “Ubistvo s predumišljajem“, a po romanu Slobodana Selenića Bogdana. Za ulogu Bogdana Glogovac je dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu Car Konstantin na Filmskom festivalu u Nišu. Do sada je igrao u više od trideset igranih filomova, a veliku popularnost je stekao ulogom Zlatka Gavrilovića, u seriji “Porodično blago”. Takođe, zapažene uloge je ostvario i u filmovima “Munje”, “Kad porastem postaću kengur”, “Nebeska udica” i drugim.

Na Pulskom festivalu 2017.godine Glogovac je dobio Zlatnu arenu za najbolju mušku ulogu za tumačenje Vjekoslava Kralja u filmu Rajka Grlića “Ustav Republike Hrvatske” a među mnogobrojnim priznanjima je i titula Viteza srpske glume opštine Čajetina.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo