fbpx
Biznis Društvo Obrazovanje Tehnopolis Vesti

Prvi zlatiborski hakaton “Hack the Tornik”

Inovacioni biznis centar Zlatibor je u saradnji sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj su u nedelju 5.decembra organizovali prvi zlatiborski hakaton pod nazivom “Hack the Tornik”. Osam ekipa je imalo zadatak da osmisli nove sadržaje za vrh Tornika. Učesnici Hakatona su pre podne su gondolom stigli do Tornika, gde su se upoznali sa postojećim sadržajima.

Na ovom takmičenju su učestvovali učenici Srednje ugostiteljsko turističke škole, kao i studenti Akademije strukovnih studija zapadne Srbije. Posle celodnevnog planiranja ekipe su imale po sedam minuta da predstave svoje ideje. Ko je najbolje odgovorio izazovu odlučivao je žiri u sastavu Jelica Kuzeljević, profesorka Ugostiteljsko – turističke škole u Čajetini, Miroslav Rađen, direktor TO Regija zapadna Srbija i Darko Đurović, direktor Inovacionog biznis centra Zlatibor.

Ekipe su ponudile raznovrsne sadržaje za vrh Tornika, kao što su gradnja visitorskog centra, relax centra, staklenih restorana. Među idejama su se našli i predlozi za postavku adrenalinskih sadržaja kao što su katapult bandži džamping, prostor za iznajmljivanje kvadova, mauntin bajkova, ski opreme. Dosta pažnje je posvećeno digitalnim sadržajima kao što su Selfi fabrika, digitalni durbini, kreativne sobe, kao i prostori za fotografisanje. Predlagana je gradnja staklenih staza, chill out zona, ledenih soba.

Žiri je imao težak zadatak da odredi pobednika. Na kraju prvo mesto je osvojila ekipa Futurista u sastavu Natalija Cvetković, Uroš Kračevski i Milan Pajić. Njihov predlog “Sky city” je podrazumevao gradnju ledene sobe, nebeske terase, kreativne sobe i formiranje chill out zone… Drugo mesto je pripalo ekipi Harmonaija (Maja Stevanović, Milica Ćulibrk, Rosalinda Nešković-Mauris i Ema Aranđelović) koja je predlagala gradnju visećeg restorana sa staklenim podom. Treće mesto je osvojila ekipa Natural (Aleksandra Jokić, Kristina Jeremić i Olivera Kuzeljević) koja je predložila postavljanje selfi fabrike, gde bi posetioci mogli da naprave selfi ne samo sa pejzažima Tornika već i ostalih slaztiborski atrakcija.

Tri prvoplasirane ekipe su ovom prilikom dobile i nagrade sponzora takmičenja. Ekipa Futuristi je dobila vikend za četiri osobe u Hotelu Palisad, drugoplasirana ekipa Haromonija je dobila Spa paket hotela Olimp, dok je trećeplasirana ekipa Natural dobila monografije Zlatibora.

Inovacioni biznis centar je za sve učesnike hakatona obezbedio prigodne poklone. Po završetku takmičenja organizovano je i druženje u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031