fbpx
Info Vesti

Šta će biti sa smećem?

Požar na regionalnoj deponiji Duboko je izazvao brojne probleme. Zagađenje vazduha i neprijatni mirisi su se prethodnih dana osećali i na području opštine Čajetina. No, požar ima za posledicu i jedan trajni problem, gde će se u narednom periodu deponovati smeće iz Užice, Čačak, Požega, Lučani, Čajetina, Ivanjica, Arilje, Bajina Bašta i Kosjerić.

Ovim povodom smo kontaktirali KJP Zlatibor i njihov odgovor prenosimo u celosti:

Požar na deponiji Duboko otežava funkcionisanje komunalne službe KJP “Zlatibor”, jer zbog novonastale situacije nismo u mogućnosti da otpad odvozimo na deponiju. Zbog toga smo prinuđeni da mešani otpad odvozimo na deo deponije Bregovi, dok suvu frakciju generišemo u kontejnere koji se nalaze na našoj transfer stanici.

Raspolažemo sa sedam velikih kontejnera zapremine 32 kubika, pa se nadamo da će pomenuti kapaciteti biti dovoljni do ponovnog uspostavljanja rada deponije Duboko, kako bi isti uputili na reciklažu.

Zbog toga sugrađanima upućujemo apel da je više nego ikada potrebno da iz otpada odvojimo što više reciklabila, kako bi što se manje količine odlagale na deponiji Bregovi.

Podsećamo da se u plave kante/kontejnere odlažu: papir, karton, plastičnu ambalažu, limenke, tetra pak i slično, dok se staklo odlaže u žute kontejnere.

KJP Zlatibor

Autor: Aslani Samir

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930