Republika Vesti

Talas protesta se širi Srbijom

Malinari užičkog kraja su ovih dana po svemu sudeći zapalili iskru protesta. Magistralni puta Užice – Prijepolje – Podgorica je u blokadi već 24 časa, a malinari traže da Vlada Srbije bude posrednik i garant dogovora sa otkupljivačima. Jedan od zahteva malinara je i da akontaciona otkupna cena malina bude 180 dinara.

Pored malinara nezadovoljni su i vlasnici motornih vozila zbog novog poskupljenja goriva. Na društvenim mrežama su se pojavili pozivi na blokadu saobraćajnica. U pozivu se kaže da svi vozači treba da zaustave svoja vozila 8.juna u 17 časova na jedan sat i da će protesti trajati sve dok se cena goriva ne smanji.

Protestima se pridružuje i opština Čajetina, a lokalno rukovodstvo je za kraj meseca najavilo proteste u Beogradu zbog diskriminacije i protivzakonitog formiranja parka prirode Zlatibor.

 

Od početka godine pored gore navedenih protesta građani su protestvovali u više gradova Srbije. Prvo su zbog kupovine nelegalizovanog objekta od strane Opštine protestvovali stanovnici Požege, zatim su usledili protesti u Nišu povodom najave da će aerodrom u Nišu preći u vlasništvo Republike. Kraljevčani su protestvovali zbog problema u medijskoj sferi a u Smederevu su štrajkovali radnici u stranim firmama koje ne poštuju Zakon o radu i ne isplaćuju prekovremeni rad.

Očigledno je da postoji nezadovoljstvo u društvu i da je potrebno što pre uspostaviti dijalog između građana i organa vlasti kako bi se nagomilani problemi građana rešili.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slika dana

Rubrike

Arhiva

Kupindo

%d bloggers like this: