fbpx
Društvo Globalno Obrazovanje Vesti

Tribina o medijima u Užicu

U Užicu će 27. februara, u 19 časova, u svečanoj sali Gradske kuće, biti održana tribina pod nazivom „Mediji, manipulacija i mi“. To je prva iz serije interaktivnih tribina objedinjenih pod naslovom „Ko donosi odluke o nama?“

Cilj tribine je da pozovemo građane na otvorenu diskusiju o našoj odgovornosti za odluke koje se donose u naše ime. Da ih motivišemo da aktivno učestvuju u društvenom životu i kreiranju politike, kao i u preuzimanju odgovornosti za život naše zajednice i perspektivu naše zemlje. Tribine će otvoriti diskusiju o tome u kakvoj državi i društvu bi trebalo da živimo i koliko je to pitanje naše odgovornosti i moći svakog pojedinca.

Tribina „Mediji, manipulacija i mi“ bavi se uticajem medija kao neizostavnog dela svakodnevnog života i našim odnosom prema njima. Zajedno tražimo odgovore na pitanje koliko smo medijski obrazovani i koliko prepoznajemo mehanizme propagande i manipulacije. Razgovaraćemo sa sugrađanima o tome da li mislimo ili verujemo, i da li prepoznajemo gde prestaje informisanje a počinje propaganda. Postavljamo pitanje ko kreira medijski sadržaj i da li su današnji mediji slika svih nas. Bavimo se istorijom propagande i njenim modernim formama.

Voditelj i učesnici tribine su Ivana Parlić i mr Dragan Krsmanović a organizatori su Dveri, Narodna stranka i Zdrava Srbija.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930