fbpx
Biznis Lokalna privreda Vesti

U avgustu gondola kreće u probni rad

Radovi na zlatiborskoj gondoli se privode kraju a predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatović očekuje da će gondola prve putnike prevoziti već u avgustu. Pored radova na gondoli radi se i na uređenju centra Zlatibora i Kraljevog trga, koji su započeti u aprilu.

“U vreme uvođenja vanredne situacije započeli smo sa radovima na uređenju Zlatibora a tu mislim prvenstveno na uređenje fekalne i kišne kanalizacije. Menjamo dotrajalu infrastrukturu a istovremeno rekonstruišemo jezero i trg. U dogovoru sa turističkim i ugostiteljskim radnicima u centru Zlatibora zaključili smo da je sada pravo vreme da završimo te grube radove. Do Preobraženja, 19. avgusta, ćemo, ukoliko zdravstvena situacija to bude dozvoljavala, gondolu pustiti u probni rad, i nadamo se da ćemo i ovaj projekat i sve radove u centru Zlatibora otvoriti istovremeno”, rekao je Stamatović.

Prvi čovek opštine Čajetina ističe da se sve lokalne službe trude da se infrastrukturni projekti koji su u toku završe na vreme. Lokalna preduzeća su angažovana u punom kapacitetu kako bi se obezbedile sve komunalne usluge.

“Komunalne službe moraju da odvoje više vremena, truda i rada za povećan broj stanovnika jer na Zlatibor dolaze ljudi u svoje apartmane i svoje vikendice, dolaze sportske ekipe na pripreme a mi sve to moramo da servisiramo sa istim brojem ljudi, i bez obzira na to, uspevamo da očistimo Zlatibor, obezbedimo vodu za piće. Trudimo se da što većem broju zaposlenih omogućimo rad od kuće, da bude što manje kontakta i da ljude što manje izlažemo opasnosti – ističe Stamatović.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930