fbpx
Globalno Hronika Vesti

Ubijen Oliver Ivanović

Svi mediji u regionu danas su objavili vest da je Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative “Srbija Demokratija Pravda Oliver Ivanović jutros ubijen u Severnoj Mitrovici.

Vest je za medije potvrdio njegov advokat Nebojša Vlajić. Nekoliko stotina metara od mesta na kome je upucan Ivanović pronađen je zapaljen automobil marke Opel Astra. Kako je Radio Kontakt Plus preneo na Ivanovića je jutros u Severnoj Mitrovici izvršen atentat i oko 8.20 prebačen u KBC u Mitrovici.

Kosovska policija se oglasila saopštenjem u kome se kaže:

Dana 16.01.2018.godine oko 08:10 časova u ulici Sutjeska došlo je incidenta kojom prilikom je upotrebljeno vatreno oružje, tom prilikom ranjeno je lice Oliver Ivanović.

Žrtva je prebačena u KBC Mitrovica sever na reanimaciji nakon čega su dežurni lekari konstatovali smrt.

Policijske jednice su odmah izašle na lice mesta radi vršenja uvidjaja koji je još uvek u toku, na licu mesta su pronadjeni odredjeni dokazi koji će se koristiti u daljem toku istrage.

Takodje istoga dana oko 09:15 časova u ulici Vojvode Putnika pronadjeno je zapaljeno vozilo marke Opel Astra bez registarskih oznaka, za koje policija sumnja da je povezana sa slučajem ubistva.

O navedenim dogadjajima obavešten je nadležni tuzilac koji je izašao na lice mesta.

Kosovska policija ostaje posvećena otkrivanju sto pre moguće ovog slučaja i identifikaciju osumnjičenog/osumnjičenih lica kako bi ih izveo pred organe pravosuđa.

Vlada Kosova je ovim povodom izdala saopštenje koje prenosi RTK2 u kome se kaže:

Vlada Kosova oštro osuđuje čin ubistva vatrenim oružujem srpskog političara sa Kosova, Olivera Ivanovića, ispred sedišta njegove stranke u severnom delu Mitrovice.

Vlada Kosova ocenjuje da čin ubistva Olivera Ivanovića je pretnja vladavini prava i svakom nastojanju da se uvede red na celoj teritoriji Kosova.

Nasilje je neprihvatljivo, bez obzira od koga dođe i prema kome je upereno.

Vlada poziva sve građane da sarađuju sa organima reda za rasvetljavanje slučaja i takođe od mehanizama bezbednosti traži da uhvate počinioce zločina i izvedu ih pred lice pravde.

Za 12 sati danas je zakazana hitna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić će se u 13 časova obratiti medijima.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829