fbpx
Info Vesti

Vetar otežava čišćenje seoskih puteva

Jak vetar koji je duvao prethodnih sati doveo je do stvaranja snežnih nanosa na području seoskih mesnih zajednica. Ekipe Zimske službe KJP “Zlatibor” tokom čitave noći bile su angažovane na raščišćavanju kritičnih deonica kojih je najviše bilo na potezu Zlatibor – Rudine – Alin Potok, Zlatibor – Oko – Branešci, kao i na putnim pravcima koji vode ka Gostilju i Rožanstvu.

Poslovođa Zimske službe Vladimir Lekić je istakao da im je silovit vetar stvarao probleme i tokom intervencija, iznova stvarajući nove nanose i smanjujući vidljivost. Blagovremenom reakcijom mašinista svi putni pravci su u prohodnom stanju, tako da nema zastoja u saobraćaju, ali se vozačima ipak savetuje oprez. Ekipe Zimske službe su i dalje na terenu, obilaze saobraćajnice kako bi pravovremeno reagovali u slučaju novih nanosa.

Kada je u pitanju Čajetina zimska služba će stalnu prohodnost obezbediti u ulicama Aleksandra Karađorđevića (od Petlje na magistralnom putu Zlatibor – Užice), Serdara Mićića, Zlatiborska ulica i Kaldrma.

Što se tiče Zlatibora u prvoj kategoriji su ulice Miladina Pećinara, Andrije Jevremovića, Alekse Popovića, Rujanska, Ćaldov put, Kiridžijska, ulica Sportova kao i delovi ulica Pante Mijailovića (od Hotela Palisad do raskrsnice sa Vojvođanskom ulicom), Dragoslava Zele Smiljanića (Prilazi SB Čigota), Viogorska (od Rujanske do skretanja za Tehnometal). Pored ovih saobraćajnica u prvu kategoriju spadaju i parking i autobusko stajalište, staze u Tržnom centru, Kraljev trg, parking prostori, prilazi hotelima i odmaralištima kao i prilazi školama i javnim ustanovama.

U drugoj kategoriji se nalaze sve ostale ulice kao što su ulice u naseljima Obudojevica 2 i 3, zatim ulice Erska, Mijaila Radovića, Nikole Altomanovića, Jovanke Jeftanovića, Drinske divizije, Krfska, Potoci, Vojvođanska, Hajdučka i Rasadnik, Prote Simića, Breza, Zova 1 i 2, put Kružni tok – Potoci.

 

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031