fbpx
Servisne informacije Vesti

Zabranjena raskopavanja ulica na Zlatiboru

Na 36.sednici SO Čajetina je usvojena izmene odluke o uređenju naselja, kojom nadležni pokušavaju da reše akutni problem raskopavanja ulica na Zlatiboru. Izmenama Odluke o uređenju naselja (Službeni list opštine Čajetina, broj 9/08, 8/2012, 10/2013) je zabranjeno raskopavanje javnih površina opšte namene (ulice, trotoari, trgovi, stepeništa, prolazi, putevi, mostovi i parkirališta).

isecen-asfalt15-4

Postavljanje podzemnih instalacija i priključaka može se odobriti po pribavljenom odobrenju Opštinske uprave, kojim će se odrediti način i uslovi postavljanja instalacija i priključaka ispod javnih površina opšte namene bez raskopavanja površina sa savremenim zastorom (asfalt, beton, behaton…).

Raskopavanje javnih površina opšte namene će biti dozvoljeno u izuzetnim slučajevima ukoliko ne postoje tehnički uslovi za postavljanja instalacija i priključaka ispod javnih površina opšte namene bez raskopavanja. Izvođači radova će imati obavezu da u roku od 5 dana o svom trošku vrati javnu površinu u prvobitno stanje pod nadzorom ovlašćenog lica Opštinske uprave.

isecen-asfalt15-2

Odlukom su precizirane i kazne za raskopavanje javnih površina opšte namene (ulice, trotoari, trgovi,  stepeništa, prolazi, putevi, mostovi i parkirališta) tako da fizičko lice i odgovorno lice u pravnom licu biće kažnjeni sa 30.000 dinara, preduzetnik sa 40.000 dinara, a pravno lice sa 50.000 dinara (član 191) na licu mesta, a u slučaju da se sprovodi postupak kod organa za prekršaje fizičko lice i odgovorno lice u pravnom licu može biti kažnjeno iznosom od 25.000 dinara do 75.000 dinara, preduzetnik će biti kažnjen od 75.000 do 250.000 dinara, a pravno lice od 100.000 do 1.000.000 dinara.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo