fbpx
Društvo Info Vesti

Zlatibor ponovo na meti prevaranata

Zlatibor je ponovo na meti prevaranata, koji koriste već uigranu “poklon šemu“. Kao i prethodni put, telefonom se građani obaveštavaju da su dobili “poklon” a ovog puta se poklanjaju naddušek, posteljina kao i dve kreme, čija je prodajna vrednost oko 16.000 dinara. Poklonoprimac će sve ove proizvode dobiti po ceni od oko 3.500 dinara jer toliko navodno košta sterilizacija i medicinski prevoz. Prevaranti su ovog puta otišli i korak dalje jer su pojedini operateri građanima govorili da je ova akcija sprovedena u saradnji sa opštinom Čajetina. A kada bi bilo zatraženo pojašnjenje priča bi bila drugačija, tj. da se u Užicu otvara nova apoteka koja će prodavati ove proizvode i da je ideja da se ovaj paket proizvoda predstavi građanima.

Nadležni u opštini Čajetina su kategorični da ovo nije akcija opštine Čajetina i pozivaju građane da prevarante prijave policiji.

Meštani Zlatibora su već bili meta prevaranata u martu ove godine kada su “poklanjani” jastuci i ortopedski pokrivači. Bez imena firme, bilo kakvog računa, dostavnice brze pošte, građani “poklon proizvod” ne mogu da vrate a i sam kvalitet je upitan. Nažalost, kako se na ovaj način građanima uglavnom nude specifični proizvodi za koje se tvrdi da imaju i lekovito dejstvo posledice mogu biti opasne.

Građani moraju voditi računa kada su u pitanju ovakve telefonske ponude i uvek “poklonodavca” treba pitati za ime firme. Takođe, treba voditi računa i o ceni dostave jer visoka cena dostave je jasan signal da se verovatno radi o prevari.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930