fbpx
Društvo Manifestacije Turizam Video Zdravlje

14.zlatiborski sajam meda

Na Kraljevom trgu je 1.avgusta uz pogaču, medovaču i med počeo  četrnaesti po redu Zlatiborski sajam meda. Ovogodišnji sajam se organizuje pod motom Zlatibore moj medeni a svoje proizvode je predstavilo petnaestak proizvođača meda iz cele Srbije. Pored proizvođača ove godine na Zlatiboru su se okupili i predstavnici pčelarskih udruženja kako bi se razgovaralo o daljoj saradnji.

Svečanom otvaranju Sajma su prisustvovali i direktor TO Zlatibor, Vladimir Živanović, direktor KJP Zlatibor Srđan Pantović, zamenik predsednika opštine Čajetina Arsen Đurić, kao i predsednik Skupštine opštine Čajetina Miloje Rajović koji je proglasio manifestaciju otvorenom.

Predsednik udruženja pčelara Zlatibor – Čajetina Vladan Škodrić je za zlatibor.tv izjavio da je interesovanje građana za pčelinje proizvode provog dana Sajma bilo veliko i da udruženje ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom pod čijim pokroviteljstvom je i organizovana ova manifestacija. Škodrić je za kraj pozvao kako meštane tako i turiste koji borave na Zlatiboru da posete Sajam koji će trajati do 4.avgusta.

Savo Mrdak, Član IO SNOS za Zlatiborski okrug je pohvalio rad čajetinskog udruženja istakavši da zlatiborski sajam posećuje od samog početka i da je organizacija odlična. Gospodin Mrdak je ovom prilikom rekao da je za pčelare ova godina prilično loša i da je najviše podbacio prinos od bagrema i lipe a da prinos od suncokreta varira. Pčelari su ponovili apel poljoprivrednicima da povedu računa kako o vrstama herbicida koje koriste kao i o vremenu kada ih koriste i kada zbog toga stradaju i čitavi rojevi pčela.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031