fbpx
T-Info Turizam Video

Earth.trackers na Zlatiboru

Krajem oktobra Zlatibor je posetila ekipa earth.trackersa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Anna i John Elias, poznati putopisci, su do sada posetili više od 80 država širom sveta a ovog puta su pravili reportažu o zapadnoj Srbiji. Ova ekipa je na Zlatiboru boravila u organizaciji agencije Trendy travel.

Za zlatibor.tv Ana i Džon su ukratko sumirali svoje utiske o Zlatiboru i zapadnoj Srbiji. Ovo je njihovo četvrto putovanje u Srbiju i prvo na Zlatiboru. Prvu promenu ekipa je videla već posle Čačaka jer se promenio krajolik, kao i ljudi.

“Ljudi su prijatni, gostoljubivi i opušteni,” kaže Džon.

Ono što njih posebno interesuje su životi običnih ljudi, običaji i tradicija. Posebnu pažnju putopisaca privlači i kuhinja i to tradicionalna srpska jela. Ana je bila oduševljena svadbarskim kupusom, ajvarom, kajmakom i rakijom, a posebno joj se dopala sarma. Za ovo jelo tvrdi da se lako priprema i da će pokušati da ga napravi i kod kuće.

“Mi dosta putujemo. Do sada smo obišli 84 države i ovde smo otkrili da je kulinarstvo raznovrsno i porcije su ogromne, Vi jedete dosta. Mi ne možemo toliko,” ističe Džon.

Ekipa je ovog puta u Srbiji boravila deset dana, od čega je polovina bila rezervisana za upoznavanje sa Zlatiborom. Gosti su ovom prilikom posetili Zlakusu, Sirogojno, Stopića pećinu, Tornik, Taru i reku Drinu. Pored izleta tu je bila i nezaobilazna vožnja Gold gondolom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Earth Trackers (@earth.trackers)

“Mislim da će doneti mnogo lepih trenutaka za televizijske gledaoce i mnogo romantičnih trenutaka. Program je dinamičan. Oni se ne libe da probaju sve što im ponudimo ovde i kada je hrana u pitanju i kada su pitanju outdor aktivnosti,” ističe turistički vodič Darko Jovanetić.

Iz agencije Trendy travel ističu da će putopis o Zlatiboru biti emitovan na prostoru Indije i Srednje Azije i da je to idealna prilika da se otvorimo ka novim tržištima i da se privuku gosti i iz ovog dela sveta.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Earth Trackers (@earth.trackers)

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930