fbpx
Politika Vesti Video

48.sednica SO Čajetina

U sredu 29.aprila održana je 48. sednica Skupštine opštine Čajetina, na kojoj su odbornici razmatrali više tačaka dnevnog reda. Na samom početku sednice odbornike je sa aktivnostima upoznao predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović. Prema predlogu odluke o uređivanju građevinskog zemljišta u centru naseljenog mesta Zlatibor ova investicija će koštati oko 180 miliona dinara a planirano je popločavanje 8.300 kvadratnih metara na potezu od stadiona hotela Palisad do hotela Tornik. Projektom je predviđena rekonstrukcija Kraljevog trga, izmeštanje kišnog kolektora od jezera do početka apartmanskog kompleksa „Kalman“, izgradnju optočnog kanala oko jezera, kao i dodatne radove na čišćenju i sređivanju jezera. Nakon završetka radova biće uređena šetališna zona u dužini 1,3 kilometra od teniskih terena do hotela „Tornik“.

Po ovoj tački dnevnog reda govorio je i odbornik SNSa Đorđe Dabić , koji je istakao da je rekonstrukcija bila neophodna i da sada treba jasno definisati pravila kako ne bi opština došla u situaciju da za par godina radi novu rekonstrukciju.

Odbornici su usvojili Rešenje o izmeni rešenja o imenovanju predsednika i članova Komisije za planove opštine Čajetina, koja sada broji sedam, umesto dosadašnjih pet članova. Usvojene su izmene Programa postavljanja privremenih objekata za period 2017-2022. godine u kome su ukinute privremene lokacije na Šumatnom brdu, na prostoru Kraljevog trga, ispod Mlečnog restorana i pešačkom stazom ispred Pošte, Doma zdravlja, hotela „Dunav“ do pijace. Usvojena je i Odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu bez naknade radi uspostavljanja svojstva javnog dobra – ulice u Šljivovici.

Lokaciji „karting staza“ promenjena je namena. Crkvena opština Sirogojno i manastir Dubrava u celosti su oslobođeni plaćanja doprinosa radi izgradnje objekata. Zbog vanrednog stanja, doneta je Odluka o neangažovanju revizora radi izrade izveštaja o završnom računu budžeta za 2019. godinu . Skupština je upoznata sa mišljenjem Državne revizorske institucije po Odazivnom izveštaju o reviziji pravilnosti poslovanja opštine Čajetina za 2018. godinu. Na osnovu pomenutog mišljanja, Odazivni izveštaj koji je podnela opština Čajetina Državnoj revizorskoj instituciji je zadovoljavajući.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930