fbpx
Politika Vesti Video

Borba protiv bele kuge prioritet za Stamatovića

Rožanstvo, Čajetina, 29.3.2017 – Borba protiv bele kuge i podsticanje nataliteta jedno je od najvažnijih nacionalnih pitanja u Srbiji, u vremenima kada nam se broj stanovnika konstantno smanjuje i kada ostajemo bez mladih ljudi koji, zbog teške ekonomske situacije, trbuhom za kruhom, napuštaju svoja sela i odlaze u velike gradove i inostranstvo – izjavio je predsednički kandidat Milan Stamatović, prilikom otvaranja vrtića u zlatiborskom selu Rožanstvo.

Dok se po unutrašnjosti Srbije, po selima, pa čak i gradovima, zatvaraju škole, mi na Zlatiboru otvaramo vrtiće i u selima jer nam je dužnost i obaveza da brinemo o svom potomstvu i da podstičemo rađanje dece i život u seoskim područjima – kaže Stamatović i dodaje da država mora da stvori uslove da mladi ostanu u selima i da žive od svog rada kako bi se odlučili da stvaraju porodicu.

Zlatibor i selo Rožanstvo moraju da budu pozitivan primer za celu Srbiju, jer podsticanje rađanja dece prioritet je svake odgovorne države koja će svoju populacionu politiku shvatati ozbiljno i staviti je na prvo mesto – zaključio je Milan Stamatović.

Ovo je šesti vrtić koji je u seoskim mesnim zajednicama osnovala Predškolska ustanova Radost iz Čajetine. Za potrebe vrtića je adaptirano više od 100 kvadratnih metara u zgradi mesne zajednice gde će mališani imati sve potrebne sadržaje, kao i modernu kuhinju. Prostor je u potpunosti prilagođen potrebama dece i opremljen je modernim didaktičkim sredstvima. U ovom trenutku usluge vrtića će koristiti više od 30 dece.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031