fbpx
T-Info Turizam Video

Bugarski novinari posetili Zlatibor

Turistička organizacija „Zlatibor“ je u saradnji sa ambasadom Republike Srbije u Sofiji organizovala promotivno putovanje za novinare i predstavnike turističkih agencija iz Bugarske. Gosti iz Sofije imali su priliku da se tokom četvorodnevnog boravka na Zlatiboru upoznaju sa turističkom ponudom ovog planinskog centra.

Ova promotivna tura je dogovorena na nedavno održanom sajmu turizma u glavnom gradu Bugarske, na kom je učestvovala Turistička organizacija „Zlatibor“. Zlatibor su posetili novinari Bugarske nacionalne televizije, nacionalnog radija, predstavnici nekoliko najčitanijih internet portala i časopisa. Pored novinara, sa turističkim sadržajima planine upoznali su se i predstavnici turističkih agencija Bohemija, Video korekt turoperator i podpredsednica Bugarskog udruženja hotelijera i restoratera.

U bugarskoj delegaciji je bio i nagrađivan novinar bugarske nacionalne televizije Blagoj Cicelkov koji je za zlatibor.tv govorio o svojim utiscima sa Zlatibora.

“Ja i moje kolege sa bugarske nacionalne televizije, radija i štampe smo srećni što smo na Zlatiboru… Najviše su me impresionirali ljudi. Svi su nasmejani. Usluga je brza u restoranima. Takođe dobra i ukusna i nacionalna kuhinja, a tu je i istorija. Zanimljivo je kako su ljudi živeli pre stotinu godina. U Bugarskoj mi nemamo mesta kao što je Mokra gora i Drvengrad. Danas smo bili na Šarganskoj osmici gde smo upoznali nekoliko turista iz Bugarske. Verujem da će više turista iz Bugarske posetiti Zlatibor posle našeg povratka u Sofiju.”

Direktor TO Zlatibor, Vladimir Živanović je ovom prilikom za zlatibor.tv izjavio da je ovo jedna od akcija u nizu kako bi se Zlatibor predstavio na tržištu Bugarske. U toku 2016.godine Zlatibor je 2016.godine posetilo 700 gostiju iz Bugarske, a u TO Zlatibor očekuju da se nakon ove posete turista iz Bugarske poveća.

” Nas očekuje Naš sledeći korak u promociji Zlatibora na ovom tržištu biće prezentacija koju planiramo na jesen ili početkom sledeće godine. Gde ćemo pokušati da animiramo kompletnu turističku privredu i da predstavimo kulturno umetnička društva i da predstavimo našu ponudu u Sofiji,” istakao je Živanović.

Kako se bliži početak letnje sezone TO Zlatibor ovih dana kreće u promocije kako u zemlji tako i u regionu gde će biti predstavljena letnja ponuda. Prvi će se sa ponudom Zlatibora upoznati žitelji Podgorice i Budve a potom slede promocije u Rumuniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, kao i konferencija u Beogradu.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930