fbpx
Ekologija Osnovac Video

Čajetina predala zelenu jabuku Čačku

U četvrtak, 10.novembra u prostorijama vrtića u Čajetini direktorka PU Radost, Jelena Mitrašinović Brašanac je predala Zelenu jabuku Suzani Simeunović, direktorki PU Moje detinjstvo iz Čačka. Gospođa Mitrašinović – Brašanac se na početku zahvalila svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta. Ona je istakla je cilj projekta bio da znanja o ekolgiji postanu uverenja.

vrtic-cajetina16-5

Suzana Simeunović, direktorka PU Moje detinjstvo iz Čačka se zahvalila na ukazanom poverenju. Ona je istakla da je zadovoljstvo biti deo tima koji je razvijao ovaj projekat i da će će PU Moje detinjstvo pokušati da što više unapredi ovaj projekat.

Zatim se prisutnima obratio i Miloje Rajović, predsednik Skupštine opštine Čajetina koji je rekao da opština Čajetina radi na primeni zelene energije kroz projekte mini hidroelektrana i da se uz pomoć donatora gradi sistem za prečišćavanje otpadnih voda.

miloje-rajovic

“Mi imamo sve uslove da budemo jedna čista i poželjna životna sredina kako bi svi gosti mogli da dolaze do nas, i kako bi naši građani živeli u jednoj čistoj i zdravoj sredini,” istakao je Rajović.

vrtic-cajetina16-3

Projekat “Zelena jabuka” ima za cilj promovisanje ekologije i da se kod najmlađih stvore dobre ekološke navike kroz praktične primere u vrtićima. PU Radost iz Čajetine je u sklopu projekta pripremila pet programa kroz koje su se mališani upoznali sa zdravom hranom, reciklažom… U realizaciji ovog projekta pored PU Radost su bili uključeni predstavnici javnih preduzeća, lokalna samouprava, udruženja građana i roditelji.

vrtic-cajetina16-2

U prethodnih godinu dana su realiozovani programi Pokretom do zdravlja; Zdrava hrana, zdravi mi; Teku, teku kapi čiste; Mali svet od papira; i Čuda od plastike. Programe su predstavili pedagog Milan Tucović, i psiholog Mira Jelisijević Lončar.

vrtic-radost16-1

U programu “Zdrava hrana, zdravi mi” PU Radost je sarađivala sa SB Čigota, dok je program “Teku, teku kapi čiste” realizovan uz pomoćJKP Vodovod – Zlatibor. Projekti vezani za otpad su realizovani uz pomoć Regionalne deponije Duboko iz Užica. U ovom segmentu vrtići su sarađivali i sa ekološkim sekcijama a jedna od akacija je bila i reciklaža plastičnih kesa.

vrtic-cajetina16-4

Ovom prilikom su mališani iz vrtića Radost u Čajetini izveli i kraći program u kome su pokazali šta su naučili o ekologiji.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031