fbpx
Fudbal Sport Video

Čajetinske bebe na odmoru

Ovih dana je za najmlađe nade čajetinskog fudbala počeo godišnji odmor. Posle uspešne sezone u kojoj su mlađe selekcije FK Čajetina nastupale na brojnim turnirima stiglo je i vreme za odmor.

U školi fudbala FK Čajetina ne kriju zadovoljstvo postignutim uspesima, više od 150 dečaka i devojčica aktivno trenira fudbal. O intersovanju govori i podatak da je u aprilu počelo da radi i odeljenje u Sirogojnu gde se za fudbal prijavilo više od 30 dečaka.

Što se tiče rezultata na takmičenjuma ni oni nisu izostali, a treba izdvojiti pehare osvojene na turnirima u Užicu, Priboju, Čačku, Priboju. U klubu ističu da je četvrto mesto na završnom turniru SOS lige za generaciju 2010 najveći uspeh do sada.

Pored rezultata treneri u FK Čajetina se trude da treninge učine što zanimljivijim i interesantnijim kako bi deca bila stalno motivisana. Ove godine klub je na kraju sezone organizovao i kamp u Vrnjačkoj Banji za više od 60 malih fudbalera. Mališani od pet do dvanaest godina pod vođstvo Olivera Lazarevića, Miroslava Ćaldovića, Darka Vidića i Nemanje Kutlešića su vredno i marljivo trenirali. U slobodno vreme treneri su se potrudili da mališani nauče i neke nove igre koje su malo potisnute u digitalnom vremenu. Tako su dečaci i devojčice naučili da igraju mice, šah i naravno “Ne ljuti se čoveče” na kojojsu odrastale generacije mladih u Srbiji.

Kako se održavanje kampa poklopilo sa početkom Svetskog prvenstva u fudbalu mali Čajetinci su mogli da navijaju za Srbiju i da uživaju u igri najvećih fudbalera današnjice.

O uslovima za rad u za zlatibor.tv je govorio Oliver Lazarević koji je istakao da su deca imala odlične uslove za trening i pripreme, a pored fudbalskih terena, sobe sa društvenim igrama i tv sale Čajetincima su na raspolaganju bila i dva otvoren bazena.

 

Tokom boravka u Vrnjačkoj Banji ekipa FK Čajetina je odmerila snage sa domaćinima a rezultati treninga su bili vidljivi. Čajetina je slavila sa 6:3, a u strelce su se upisali Mladenović, Radišić dva gola dok je Jeremić postigao het-trik.

Letnja pauza se završava u avgustu, a u FK Čajetina se pripremaju za nove izazove. Dobri rezultati obavezuju da se u narednom periodu radi više i bolje, a već sada se planiraju i novi nastupi na turnirima u zemlji i ovog puta verovatno i u inostranstvu. I ovog puta se pokazalo da predan rad i ljubav imaju presudnu ulogu u uspehu sporta i tako je i u ovom slučaju. Klub sada ima šest selekcija a po svemu sudeći svake godine će ih biti sve više i više. Fudbalska Čajetina može da očekuje mnogo, jer ove godine čak četiri dečaka iz selekcije 2005.godiša su nastupali za selekciju zlatiborskog okruga a verovatno će broj dobrih igrača u narednim godinama biti i veći.

Ukoliko bude samo dovoljno upornosti i podrške lokalne zajednice verovatno možemo očekivati da za tri – četiri godine prva generacija čajetinskih beba zaigra za prvi tim.

I za kraj dovoljno je ponoviti slogan FK Čajetine:

Pazi, pazi Čajton će tek da gazi!!!

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031