fbpx
Sport Sport+ Video

Čajetinske karatistkinje nastupaju na Svetskom prvenstvu

Karate klub Rujno ove godine ima zapažene rezultate a kruna dugogodišnjeg rada je plasman čak sedam takmičarki na 27.svetsko prvenstvo u karateu koje se održava od 11. do 13. oktobra u Karlovim Varima u Češkoj.

Slađana Vulović, trener KK Rujno je za zlatibor.tv izjavila da je od petnaestak takmičara koji su učestvovali na Prvenstvu Srbije plasman na svetsko prvenstvo je izborilo sedam takmičarki i ovo će biti drugo učešće takmičarki KK Rujno na svetskom prvenstvu.

Reprezentativke Srbije – KK Rujno

“izuzetno je jaka konkurencija, tako da ćemo dati sve od sebe da budemo što bolji, da vidimo gde stojimo i na kom smo to nivou i kao reprezentacija i klub, rekla je gospođa Vulović.

Čajetinske karatistkinje će se nadmetati u disciplinama kate i borbe u više starosnih kategorija U katama će nastupiti Anja Milosavljević, Nikolina Todorović, Jovana Aćimović i Anica Radibratović, dok će se u borbama okušati Mirjana Stanić, Neda Lojanica i Isidora Pajević.

Za Anicu Radibratović ovo je drugo svetsko prvenstvo na kome nastupa, u prvom nastupu je osvojila četvrto mesto a ove godine očekuje bolji plasman. Neda Lojanica koja je na kvalifikacionom takmičenju obezbedila plasman u dve discipline na svetskom prvenstvu će po prvi put nastupiti u disciplini borbe i nada se osvajanju medalje. Dobrom plasmanu se u disciplini borbe nada i Isidora Pajević. Nikolina Todorović i Jovana Aćimović se nadaju zajedničkom finalu pošto će nastupati u istoj kategoriji kate treći nivo (2007-2008). Najmlađa takmičarka, sedmogodišnja Anja Milosavljević je na svom prvom takmičenju uspela da obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo.

Prema programu prijava takmičara je 10.oktobra a naše takmičarke će prve nastupe imati u petak posle dvanest časova. Takmičarke su optimistične pred početak Svetskog prvenstva i željne da pokažu svoje umeće i znanje na tatamiju. Mlade takmičarke danas kreću put Češke, a mi im želimo puno uspeha na Svetskom prvenstvu.

Tekst је objavljen u okviru projekta Čajetinski sportski almanah koji je sufinansiran od opštine Čajetina u okviru Medijskog konkursa za 2019.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031