fbpx
Info Vesti Video

Četiri požara u zlatiborskim selima

Vatrogasna služba iz Čajetine ovih dana ima pune ruke posle. U poslednjia dva dana izbila su četiri požara na teritoriji opštine Čajetina. Prvo je izbio požar u Šajnovicima a zatim u Smegnjevu, Tripkovi i Rožanstvu. Požar u Šajnovcima je zahvatio površinu od oko 20 hektara. Vatrogasne ekipe su u toku dana uspele da ovaj požar ugase. Takođe su ugašeni i požari u Tripkovi i Rožanstvu.

Izvor: privatna arhiva

U međuvremenu, u ataru sela Semegnjeva je izbio veliki požar. Nepristupačan teren otežava rad vatrogasaca. Na gašenju požara trenutno su angažovana tri vozila vatrogasne službe kao i desetak vatrogasaca koji uz pomoć meštana nastoje da požar lokalizuju. U gašenje požara su se uključili i članovi Lovačkog udruženja.

Iz Vatrogasne službe u Čajetini ističu da je po Zakonu o zaštiti od požara, zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka. Kazne predviđene za počinioca ovog prekršaja su od 10.000 do 50.000 dinara, dok je za pravna lica taj iznos od 300.000 do 1.000.000 dinara.

April

Kupindo