fbpx
Info Vesti Video

Četiri požara u zlatiborskim selima

Vatrogasna služba iz Čajetine ovih dana ima pune ruke posle. U poslednjia dva dana izbila su četiri požara na teritoriji opštine Čajetina. Prvo je izbio požar u Šajnovicima a zatim u Smegnjevu, Tripkovi i Rožanstvu. Požar u Šajnovcima je zahvatio površinu od oko 20 hektara. Vatrogasne ekipe su u toku dana uspele da ovaj požar ugase. Takođe su ugašeni i požari u Tripkovi i Rožanstvu.

Izvor: privatna arhiva

U međuvremenu, u ataru sela Semegnjeva je izbio veliki požar. Nepristupačan teren otežava rad vatrogasaca. Na gašenju požara trenutno su angažovana tri vozila vatrogasne službe kao i desetak vatrogasaca koji uz pomoć meštana nastoje da požar lokalizuju. U gašenje požara su se uključili i članovi Lovačkog udruženja.

Iz Vatrogasne službe u Čajetini ističu da je po Zakonu o zaštiti od požara, zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka. Kazne predviđene za počinioca ovog prekršaja su od 10.000 do 50.000 dinara, dok je za pravna lica taj iznos od 300.000 do 1.000.000 dinara.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Oktobar

Kupindo