fbpx
Ekologija Osnovac Video

Čuvari prirode dobili poklon od UG Zlatni bor

U utorak, 17.januara u prostorijama OŠ Dimitrije Tucović na Zlatiboru su predstavljeni dosadašnji rezultati projekta “Zlatibore pitaj Taru” koji realizuje projektni tim “Čuvari prirode” u saradnji sa Akademijom za prirodu Svetskog fonda za divljinu (World Wide Fund).

Ovom prilikom članovi tima su dobili poklon majce od udruženja građana Zlatni bor. Poklon majce je članovima tima uručila Ivana Milojević, koja je istakla da ovo udruženje radi na promociji ekologije i očuvanja životne sredine i da će i u buduće podržati ovakve projekte.

U okviru ovog projekta je organizovano prikupljanje stare hartije kako bi se skrenula pažnja na sve prednosti reciklaže. Đaci su u saradnji sa nastavnicima na časovima građanskog vaspitanja pripremali bedževe sa ekološkim porukama. U okviru ovog projekta učenici su pripremili i lutkarsku predstavu koja će biti premijerno izvedena u februaru u vrtićima PU Radost iz Čajetine.

Do kaja prvog polugodiša planirano je da đaci članovi projektnog tima predstave Nacionalni park Tara svojim vršnjacima na časovima odeljenske zajednice.

Projektni tim ima ambiciozne planove za 2017.godinu, tako da je ovih dana raspisan likovni konkurs na temu “Čudesna Tara”, kao i literarni konkurs na teme “Pričao mi mrki meda”, “Ispovest Pančićeve omorike” i “Zlatibor pitaj Taru, kako da vrati lepotu staru”. Konkurs je otvoren do 10.marta, a najbolji radovi će biti objavljeni u školskom časopisu. Pored konkursa biće organizovana i predavanja u saradnji sa Srbija šumama, planinarskim klubom Tornik, a planirani su eko radionice, snalaženje u prirodi, maskenbal i poseta Nacionalnom parku Tara.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031