fbpx
Društvo Knjigoteka Kultura Obrazovanje Video

Đaci obeležili međunarodni dan poezije

U biblioteci Ljubiša R Đenić na Zlatiboru u četvrtak 21.aprila učenici petog, sedmog i osmog razreda OŠ Dimitrije Tucović su obeležili Međunarodni dan poezije prigodnim programom. Ovom prilikom đaci pesnici su predstavili svoje radove a mogli su i da čuju stihove i već afirmisanih pesnika.

Na početku programa đake je ispred biblioteke pozdravilja Ljiljana Rakić koja je prisutne pozvala i da posete izložbu “Vasko Popa – Daleko u nama” u Čajetini. Bibliotekarka Danijela Zeba je govorila zašto se 21.mart slavi kao međunarodni dan poezije a Mirjana Lopni Drizo je govorila o čitalačkim iskustvima i razlikama između proze i poezije.

Marija Vulović, profesorka srpskog jezika je recitovala pesmu “Status kvo” iz zbirke “Odmrežavanje”, dok je Mirjana Lopin Drizo recitovala stihove pesme “Kako se postaje pesnik” Mirjane Ranković Luković.

Lejla Aslani, učenica petog razreda je podsetila prisutne na citat Iva Andrića “Tok događaja u životu ne zavisi od nas, nikako ili vrlo malo, ali način na koji ćemo te događaje podnijeti, u dobroj mjeri zavisi od nas.”

Tina Đorđević je za ovu priliku pripremila pesme “Senka zvezda” i “Kada ti se neko ruga”. Iva Mićić je recitovala pesmu “Poezija” dok je Manja Radibratović pročitala stihove pesme “Zavičaj”. Pesmu Emilije Bukvić “Kad bi nemoguće bilo moguće” je recitovala Tara Rakić, dok je Anastasija Drobnjak pripremila pesmu “Nada i poverenje”.

Pesmom “U školi” predstavila se učenica sedmog razreda Magdalena Bukvić. O prijateljstvu je stihove spremila Anka Sinđelić. Pesmom “Čist vazduh dug život” koja je nagrađena na Eko konkursu 2023.godine predstavila se Nastja Mudrinić. Ekologijom se u pesmi “Tajni život voda” bavila i Marta Škodrić.

Posle recitacija đaci su diskutovali o značaju poezije i šta i kako poezija govori zajedno sa nastavnicama srpskog jezika Dušicom Jevtović i Marijom Vulović kao i sa bibliotekarkama.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930