fbpx
Društvo Obrazovanje Video

Đaci pripremili recitatorsko veče za mame

Učenici V-4 OŠ “Dimitrije Tucović” na Zlatiboru su 17.marta 2022.godine, uz podršku članova literarno-novinarske sekcije, upriličili literararno druženje pod nazivom “Hvala ti, majko”.

Ovom prilikom učenici su čitali svoje literarne radove posvećene majkama. Đaci su iskreno opisivali svoje majke. Za neke su mame bolje i od supermena i od betmena. Za druge su mame i dame i domaćice, ali svi se slažu da mame najviše brinu i najviše vole decu. Pored đačkih radova, mame su mogle da čuju Jesenjinovu pesmu o Keruši, kao i Šašavu pesmu Mike Antića.

Na kraju đaci su podsetili publiku šta su o majkama govorili veliki mislioci. I na kraju je moglo da se zaključi:

“Bog nije mogao biti svuda, pa je zato stvorio majke!”
“Majka je vaspitni sistem u jednoj reči.”
“Na Boga i na MAJKU možeš uvek da računaš.”

Program je završen zanimljivom obradom pesme “In corpore sano” Ane Đurić. Za učenike važno je da “Mama mora biti zdrava”…

Članovi likovne sekcije su i ovog puta “obojili” ovo druženje. Oni su bili zaduženi da likovno obrade poznate citate o majkama.

U programu su učestvovali učenici V-4 Natalija Laketić, Magdalena Bukvić, Mia Radibratović, Pavle Selaković, Lara Vulović, Irina Đurović, Lana Marjanović, Anka Sinđelić, Marta Škodrić, Lazar Mihailović, Andrej Bogojević, Dejan Kostić, Nastja Mudrinić. Kao i učenici šestog razreda Monika Vasić, Filip Marić i Kosta Đurović (VI-3), Petar Lekić i Vanja Mićić (VI-4), i učenica 7.razreda Elena Škodrić.

Publika je burnim aplauzima nagradila sve učesnike u programu a mame i bake su bile vidno raznežene iskrenim osećanjima đaka.

Treba odati priznanje Mariji Vulović (nastavnica srpskog jezika i književnosti) i Danici Jevtić Šišović (nastavnica likovne kulture) na uloženom radu i trudu u pripremi ovog druženja. Program je podržala redakcija portala zlatibor.tv

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930