fbpx
Društvo Obrazovanje Video

Đaci proslavili malu maturu

Učenici osmog razreda osnovne škole Dimitrije Tucović iz Čajetine su u petak 9.juna na Kraljevom trgu proslavili malu maturu. Ove godine maturu je proslavili 105 učenika iz Čajetine, Jablanice i sa Zlatibora.

U ime generacije okupljenima se obratila Mina Radibratović. Ona se zahvalila nastavnicima, roditeljima i svima koji su podržavali ovu generaciju kroz osam godina osnovne škole.

“Bili smo samo deca. Danas stojimo ovde još uvek kao deca, samo malo starija i za nijansu pametnija, sa malo više iskustva i sa malo više problema ali i bezbroj uspomena i sećanja ali niko od nas prisutnih nije stigao ovde sam. Svi smo mi zbir onih koji su nas voleli i verovali u nas i u našu budućnost.” rekla je Mina Radibratović.

“Svaka naša odluka nas vodi do sledeće odluke i sve tako u krug. Sve naše dosadašnje odluke su nas dovele ovde na ovo mesto, ako se osvrnete oko sebe shvatićete da je ovo jedno porilično dobro mesto. Rodirelji su nas učili da govorimo “molim te” i “hvala”. Zato bih za kraj želela da se zahvalim svim učiteljima, nastavicima, roditeljima, tetkama, tečama, vaspitačicama i prijateljima i da zamolim svoje vršnjake da hrabro nastave dalje sa svojim školovanjem, jer sve dok smo dobri i srećni donosimo donosimo ove uspomene sa sobom i pamtimo ove ljude koji upravo sada stoje pored nas mislim da ćemo se snaći da će nam biti dobro i više od toga biće nam prelepo”, zaključila je Mina Radibratović.

Svršeni osnovci su potom prodefilovali centrom Zlatibora a građani su ih pozdravili aplauzom. Osmake sad očekuje polaganje završnih ispita i izbor srednjih škola čime počinje nova stranica u njihovom obrazovanju.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930