fbpx
Kultura Umetnost Video

Dan biblioteke Ljubiša R Đenić

U Čajetini je 28.juna obeležen dan biblioteke Ljubiša R Đenić. Prigodnim programom prisutni su upoznati sa rezultatima rada biblioteke u prethodnih godinu dana.

Brojnim prisutnima najpre se obratila direktorka biblioteke Snežana Đenić:

„Biblioteke su svojevrsne riznice koje čuvaju ono što je čovečanstvo stvaralo kroz vekove a što je ponekad tako čudesno preživljavalo. Biblioteke su kultna mesta gde se prepliću različite kulture i jezici kao deo jedne duhovne sveukupnosti. Svest i savest čovečanstva…„

Zatim istakavši veliko zadovoljstvo zbog proširivanja granica poslovanja Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“, u svakom smislu, najavila je dragu gošću iz Skoplja. Naime, direktorka Biblioteke „Braća Miladinovci“, iz Skoplja, gospođa Suzana Danilova donela je dragocen poklon za našu biblioteku. Reč je o 40 knjiga, 40 svetskih hitova prevedenih na makedonski jezik, koji će oplemeniti knjižni fond, kao i sam boravak makedonskih turista na Zlatiboru.
Doprinos knjižnom fondu, dao je Ljubivoje Ršumović, koji je biblioteci poklonio četiri svoje najnovije knjige.

Ovom prilikom su zahvalnice uručene Slobodanu Simiću, Nešku M. Iliću, Mirjani Ranković Luković i Danici Jevtić Šišović. Priznanje je uručeno i najvernijem čitaocu Novaku Đeriću.

Potom je Mirko Marković, književni kritičar i bibliotekar savetnik otvorio izložbu “Moja avlija, moj svet Zlatiborski” mlade umetnice  Irene Paleček Radmanović. Izložbu, koja će i narednih dana biti otvorena za posetioce, svečano je otvorio .

U muzičkom programu je ovom prilikom nastupio hor “Svetosavlje” iz Užica.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031