fbpx
Sport Sport+ Video

Državno prvenstvo Srbije u trčanju sa skijama

Na Zlatiboru je u subotu 11.februara održano Prvenstvo Srbije u trčanju sa skijama. U fantastičnom ambijentu AvanturaParka na Zlatiboru više od 60 smučara iz cele Srbije se nadmetalo u disciplini sprint. Staza duga 750 metara je bila dobro pripremljena i zahtevna, tako da je u potpunosti testirala sve sposobnosti takmičara.

Prema propozicijama prvo su na programu bile kvalifikacije i polufinalne trke a zatim su sledila i finala u osamnaest kategorija. Na takmičenju su bila najzanimljivije finalne trke u seniorskoj konkurenciji, ali jednako je bilo uzbudljivo i u mlađim kategorijama, gde su takmičari i takmičarke gde je bilo odličnih nastupa.

U seniorskoj konkurenciji najbolje rezultate su postigli Damir Rastić (SK Sjenica) koji je osvojio prvo mesto. On je stazu prešao za 2:01.8. Emir Hrkalović (SK Dukat) je bio drugi sa zaostakom od 1,5 sekundi a Mirsad Pejčinović (SK Jelenak) treći. Kod juniora prvo mesto je pripalo Aleksandru Jeliću (SK Zlatibor) koji je stazu istrčao za 2:24.01. Muhamed Gorčić (SK Jelenak) je bio drugi. Dragan Nešković (SK Sokolac) je bio prvi u kategoriji starijih omladinaca a Sabahudin Rastić (SK Sjenica) je bio drugi. Nikola Đorđević (SK Zlatibor) je slavio u kategoriji mlađih omladinaca. Đorđe Santrač (SK Stari grad) je bio drugi a Eman Muhović je stigao treći (SK Sjenica).

Jednako uzbudljivo je bilo i u ženskoj konkurenciji. U apsolutnoj konkurenciji je slavila Anja Ilić (SK Zvezda). Drugo mesto je osvojila Inesa Zekić (SK Jelenak), a treća je bila Anastasija Vojinović (SK Sjenica). Prvo mesto u seniorskoj konkurenciji je pripalo Snežani Borovčanin (SK Sokolac), a druho je osvojila Mina Ilić.

U juniorskoj konkurenciji najbrža je bila Anja Ilić, koja je stazu pretrčala za 2:24.1. Inesa Zekić je bila prva u kategoriji starijih omladinki. Drugo mesto u ovoj kategoriji je osvojila Anastasija Vojinović, a treće je pripalo Džejlani Hašimović (SK SK Jelenak). Anđela Samardžija (SK Sokolac) je u kategoriji mlađih omladinki bila prva. Drugo mesto je pripalo Melisi Selmanović (SK Jelenak), a treće je osvojila Jelena Đorđević (SK Zlatibor).

U mlađim kategorijama su postignuti sledeći rezultati. Savo Lalović (SK Stari Grad) je bio prvi u kategoriji starijih dečaka, Rejhan Makić je bio drugi a Marko Pakmaz treći. U kategoriji mlađi dečaci je slavio Savo Božović (SK Zlatibor), drugo mesto je pripalo Đorđu Paunoviću (SK Zvezda) a treći je na cilj stigao Kerim Hodžić (SK Revuša). Damjan Mrđanac, član SK Zlatibor je slavio u kategoriji stariji cicibani, a njegov klubski kolega Vukašin Sekulić je bio drugi, dok je Radivoje Stanojčić, član SK Zvezda bio treći. U kategoriji mlađi cicibani prvo mesto je osvojio Njegoš Kosmajac (SK Stari grad), a zatim slede Kosta Đurović i Igor Ćupović, članovi SK Zlatibor.

Jovana Petronić je bila prva u kategoriji starije devojčice. Dejana Samardžija je bila druga a Vesna Pantić treća. Prva u kategoriji mlađih devojčica je bila Dženana Hodžić. Ana Jeremić je osvojila drugo mesto a treća je kroz cilj stigla Anastasija Čeko. Među starijim cicibankama Milena Bujišić je osvojila prvo mesto, a Mia Paunović je bila druga. Najbolja u kategoriji mlađe cicibanke je bila Vasilisa Mrđanac. Sofija Sekulić je osvojila drugo mesto, a Irina Đurović je bila treća. U ovoj kategoriji sve nagrađene takmičarke su članice SK Zlatibor.

Treba odati priznaje organizatorima i osoblju AvanturaParka Zlatibor koji su učinili sve da ovo takmičenje i pored loših vremenskih uslova bude dobro organizovano.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031