fbpx
Kultura Muzika Video

Folkloraši nastupili na Kraljevom trgu

U subotu, 22.jula na Kraljevom trgu je održan letnji koncert Udruženja za negovanje narodne tradicije “Zlatibor”. U nešto manje od 120 minuta publici su se predstavili pripremni, izvođački i veteranski ansambl, kao i muška i ženska pevačka grup. Zajedno sa razigranim domaćinima su ovog puta nastupili prijatelji iz kulturno umetničkog društva “Plavi delija” iz Rumunije kao i tamburaški sastav “Batini bećari” i Maja Mirković.

Koncert je otvorila muška pevačka grupa koja je pevala pesmu “Zoro moja”. Publika je potom mogla da vidi koreografiju “Igre beogradske posavine” koju je izveo izvođački ansambl UZNNT Zlatibor. Publici su se potom predstavili gosti iz KUD “Plavi delija” koji su odigrali koreografiju “Vlaške igre”.

Pripremni ansambl UZNNT Zlatibor je odigrao “Igre iz centralne Srbije” dok se veteranski sastav predstavio “Igrama zlatiborskog kraja”. Na kraju ovog dela programa publika je mogla da čuje jednoglasnu pesmu “Ej, Jeličice, devojčice”.

U nastavku programa na scenu je stupio tamburaški sastav “Batini bećari” i Maja Mirković. Publika je mogla da čuje pesme Hajde Jano, Ivanova korita… Potom je pripremni ansambl odigrao koreografiju “Igre iz Leskovca”. Veteranski sastav je odigrao koreografiju “Igre iz Mačve”.

Koreografija “Igre iz Pomorišja” koju su odigrali članovi KUD “Plavi delija” je nagrađena toplim aplauzom, kako zbog same igre tako i zbog zanimljivih kostima.

Na samom kraju programa publika je mogla da uživa u odlično izvedenoj koreografiji izvođačkog ansambla UZNNT Zlatibor, “Đurđevdan u Pasjanu”.

Po završetku zvaničnog dela programa na Kraljevom trgu se zaigralo Užičko kolo, a zaigralo je i staro i mlado u veselom kolu. Treba pomenuti da je program uspešno vodila Lidija Bojović, članica UZNNT Zlatibor.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930