fbpx
Društvo Humanost i solidarnost Video

Humanitarna akcija TRK Zlatibor

Ovog vikenda na Zlatiboru je boravila grupa štićenika Prihvatilišta za decu Beograda. Njihov boravak je organizovao Turističko rekreativni kompleks Zlatibor u saradnji sa lokalnim javnim preduzećima, Dino parkom, Avantura parkom, Gold gondolom…

Nikola Novaković je za zlatibor.tv izjavio da ova humanitarna akcija je realizovana na inicijativu TRK Zlatibor i fudbalskog kluba Atakante iz Beograda koji je imao uspešnu saradnju sa Prihvatilištem.

Dvanestoro dece i tri vaspitača su tokom vikenda posetili Dino park, Avantura  park, imali su priliku da se voze gondolom i da pogledaju program u Kulturnom centru Zlatibor. U sklopu ove akcije odigrana je i revijalna fudbalska utakmica u kojoj su zajedno igrala deca iz prihvatilišta sa podmlatkom FK Zlatibora.

Nikola Milošević, vaspitač Prihvatilišta za decu Beograd  se zahvalio na srdačnom prijemu koji su imali na Zlatiboru. On je istakao da je  Prihvatilište otvoreno za saradnju i da su deca uživala u sadržajima koji nisu dostupni deci iz sistema socijalne zaštite.

Prihvatilište za decu Beograda je ustanova socijalne zaštite u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda koja zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz Beograda, pa i cele Srbije koja se zateknu na teritoriji Beograda, uzrasta od 7 do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca u uličnoj situaciji. Od 1958, zbrinuli smo preko 70.000 dece.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

December 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031