fbpx
Politika Vesti Video

Interviju: Milan Stamatović

Ovih dana se na području zlatiborskog okruga prikupljaju potpisi za osnivanje Zdrave Srbije. Inicijativni odbor za osnivanje ove političke partije predvodi Milan Stamatović, aktuelni predsednik opštine Čajetina sa kojim smo razgovarali o programu i planovima Zdrave Srbije kada su u pitanju ekonomija, spoljna politika, pravna država i društvo.

Osnivačka skupština Zdrave Srbije bi trebala da se održi do kraja septembra, do kada će biti kompletirana i sva dokumentacija potrebna za registraciju stranke. Stamatović je ovom prilikom bliže izložio program Zdrave Srbije. Kada je u pitanju ekonomija Zdrava Srbija će se zalagati prvenstveno za jednak tretman domaćih i stranih investitora, zabranu prodaje poljoprivrednog zemljišta i oživljavanje radničkog udruživanja. Kada je u pitanju spoljna politika Zdrava Srbija će se zalagati za blisku političku i ekonomsku saradnju sa Ruskom federacijom prvenstveno u domenu energetike, uz vojnu neutralnost.

Stamatović je u svom obraćanju poručio građanima da prevaziđu strah od politike, od besparice, od pritisaka, i da se bore za svoja prava kako formalno kroz politički sistem ali i neformalno kroz rad u udruženjima građana, sindikatima…

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930