fbpx
Provod Sport Sport+ Turizam Video

Jablanica 2021 – 15.seoski višeboj – live

Po petnaesti put su meštani sela Jablanica 27.juna 2021.godine organizovali Seoski višeboj u sportskim i radnim disciplinama. Vredni domaćini su organizovali zanimljiv kulturno zabavni program za sve posetioce manifestacije. Ove godine će se takmičari nadmetati u sedam sportskih disciplina ( skok u dalj iz mesta, bacanje kamena s ramena, prevlačenje klička, skok u vis iz mesta, prevlačenje rukom u sunožnom stavu, prevlačenje konopca i konjička trka) i pet radnih disciplina (ručno prestrugivanje testerom kladarom, ručno struganje dubećom testerom, vuča na vlaci konjskom zapregom – jednopreg, dvopreg i vuča na vlaci volovskom zapregom).

Numerom Zlatibore zeleni bore koju je izveo trubački orkestar Milovana Milaćevića počeo je 15.seoski višeboj u Jablanici. Prisutnima se prvo obratio Vukomir Božanić ispred TU Jablanica. On je istakao da je ovo jubilarni Višeboj i da je ovo u isto vreme i sabor narodne tradicije jer svi posetioci mogu da pogledaju kako se pravi katran. Fudbalski trener Milovan Rajevac je pozdravio prisutne i poželeo im dobro druženje. Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović se na početku zahvalio organizatorima što čuvaju sela i organizuju manifestacije i u malim sredinama.

“Budućnost Srbije je u selima i da treba ulagati u selo, obezbediti infrastrukturu jer bez infrastrukture nema povratka”, istakao je Stamatović.

TU Jablanica je ovom prilikom dodelila zahvalnice opštini Čajetina, TO Zlatibor, KJP Zlatibor i SC Čajetina. U kulturno umetničkom programu publici su se predstavili pevačka grupa Tornik, Vujica Dragović pesmom Višeboj u Jablanici i ženski i muški sastav pevačke grupa Kneginja Ljubica iz Požege.

Sportska nadmetanja počinju disciplinom skok u dalj iz mesta.

12.10

U disciplini skok u dalj iz mesta se nadmetalo deset takmičara. Uroš Milićević je bio prvi skokom od 2.69 m u drugoj seriji, Milan Baković je bio drugi skokom od 2.63 m, a Dušan Simeunović je skokom od 2.58 m zauzeo treće mesto.

12.20

U disciplini bacanje kamena s ramena se takmičilo osam sportista. Stefan Gavrić je bio prvi (9.72). Ivan Zorić je bio drugi (9.63) a Milutin Tominjić treći (9.52).

12.40

U disciplini prevlačenje klička se nadmetalo najviše takmičara a u finulu su snage odmerili Miloš Đurđić i Milutin Tomonjić. Đurđić je slavio rezultatom 2:0. U duelu za treće mesto je slavio Milenko Petrović Mrga.

U discpilini skok u vis iz mesta deset momaka je skakalo u prvoj seriji. Dva takmičara su uspela da savladaju visinu od 105 cm, zatim su duel nastavili preskakanjem visine od 110 cm da bi pobednik bio odlučen na visini od 115 cm koji je preskočio samo Petar Didanović, dok je Milovan Baković bio drugi.

13.00

U disciplini prevlačenje rukom u sunožnom stavu prvo mesto je osvojio Stefan Gavrić koji je u finalu bio bolji od Marka Purića dok je u meču za treće mesto slavio Bogdan Milinković.

13.30

U radnoj disciplini prestrugivanje ručnom testerom kladarom prvo mesto je osvojila ekipa Milana Bakića. Drugo mesto je pripalo ekipi Ivana Bakića dok je ekipa Milanka Petrovića bila treća.

Ekipa Milana Bakića je bila prava u disciplini prestrugivanje dubećom testerom, ekipa Milanka Petrovića je bila druga dok je ekipa Ivana Bakića bila treća.

14.30

U disciplini prevlačenje konopca prvo mesto je osvojila ekipa Zlatibor koja je u finalu bila bolja od ekipe KMF Zlatibor dok je ekipa Farmeri bila treća.

U konjičkoj trci prvo mesto je osvojilo grlo Tornado, vlasnik Luka Panović.

18.00

Posle sportskih disciplina počela su nadmetanja u vuči trupaca na vlaci. Prvo su startovali jednoprezi. Osam grla je vuklo trupac. Prvo mesto je pripalo grlu Cvetko, Ivana Zorića koje je trupac prevuklo za 14.31 seknudi. Drugo mesto je u ovoj kategoriji osvojilo grlo Tarzan Almira Muratovića koje je stazu prešlo za 14.56, dok je treće mesto zauzelo grlo Dečko Miloša Paunovića (18.32).

U kategoriji dvopreg prvo mesto je osvojio dvopreg Nikole Petrovića koji je trupac prevukao za 22.38 sekundi. Dvopreg Ivana Zorića je bio drugi (47.06), a konji Miloša Paunovića su bili treći.

Vuča volovima na vlaci je bila glavna takmičarska disciplina. Ove godine je nastupilo devet parova. Prvo mesto su osvojili volovi Jugoslava Gojgića koji su stazu prešli za 15.19 sekundi. Nešto više od sekunde bili su sporiji volovi Zorana Drndarevića koji su osvojili drugo mesto (16.34), dok je treće mesto pripalo volovima Milorada Andžića (21.81).

Pogledajte u video prilogu kako je izgledalo nadmetanje u vuči na vlaci

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930