fbpx
Izbori Politika Vesti Video

Kandidati za poslanike o partijskom zapošljavanju

Pitanjem o partijskom zapošljavanju završavamo blok pitanja za kandidate na parlamentarnim izborima iz opštine Čajetina.

Đorđe Dabić, kandidat izborne liste broj 1 “Aleksandar Vučić – Za našu decu” ističe da je Srpska napredna stranka nasledila ovaj problem od prethodnih vlasti i da je odluka o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru dala rezultate. Po Dabiću, ova odluka je dala rezultate, kao i odluka da se ograniči mandat vršilaca dužnosti u javnim preduzećima i da su javni konkursi najbolji način borbe protiv partijskog zapošljavanja.

Goran Mićić, kandidat izborne liste broj 6 “Za kraljevinu Srbiju” smatra da se partijsko zapošljavanje može zaustaviti uvođenjem licenci za državne službenike. Za Mićića je jednako važno da se čuje i mišljenje građana i preporučuje stvaranje internet platforme kako bi građani mogli da daju svoj sud i mišljenje o javnim službenicima.

Miloje Rajović, kandidat izborne liste broj 9 “Metla 2020” veruje da mladima treba dati šansu da pokažu svoje znanje bez obzira na stranačku pripadnost. On ističe da je opština Čajetina pokušala da ovaj problem prevaziđe pružajući priliku mladim obrazovanim ljudima da rade u javnim ustanovama opštine Čajetina.

Milan Stamatović, nosilac izborne liste broj 10 “Zdrava Srbija – Bolja Srbija” rešenje partijskog zapošljavanja vidi u ograničavanju broja zaposlenih u državnoj upravi uz zabranu prikupljanja kapilarnih glasova. Stamatović veruje da su javni konkursi uz rigorozne provere najbolji način da se izaberu kvalitetni kadrovi a ne članovi partije.

 

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

February 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829