fbpx
T-Info Turizam Video

Karavan Mimoza na Zlatiboru

Karavan Mimoza je 22.januara krenuo na turneju po Srbiji i Republici Srpskoj sa Zlatibora. Gosti iz Crne Gore su na Zlatibor došli kako bi najavili i predstavili 49. Praznik mimoze koji se tradicionalno održava početkom godine u Herceg Novom.

Početak programa su označili pucnji trombonjere, a zatim je krenuo defile mažoretki uz pratnju gradske muzike. Najmlađima su posebno bili interesantni klovnovi koji su ovom prilikom poklanjali cvetove mimoze, dok su predstavnici TO Herceg Novi delili promotivni materijal 49.praznika Mimoza.

Gosti iz Herceg Novog su na Zlatibor doneli karnevalsku atmosferu i dah Mediterana a domaćini i brojni gosti Zlatibora su uživali u igri i muzici. Mnogi su iskoristili priliku da se uslikaju sa mažoretkama u zimskom okruženju.

Mažoretke će turneju nastaviti u Jagodini i Beogradu a potom slede nastupi u Šapcu, Bjeljini i Banja Luci.

Ta višednevna hercegnovska manifestacija otvara se 2. februara karnevalskom povorkom i koncertom Nine Badrić, a raznovrsni programi (Maskenbal, ”Dani Beograda”, Fešta na skveru, ”Dani Grčke”,izložba cveća, plivački miting i drugo) traju tokom celog meseca.

Karavan mimoze realizuju opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, Javna ustanova kulture „Hercegfest“, Gradska muzika i mažoretke i NVO „Maškare“, a u saradnji sa upravama i lokalnim turističkim organizacijama gradova koje karavan obilazi.

Pre nastupa na Kraljevom trgu predstavnici bratske opštine Herceg Novi, posetili su opštinu Čajetina. Potpredsednik opštine Herceg Novi Miloš Konjević i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, razgovarali su o razmeni iskustava iz oblasti turizma, o mogućnostima razmena sportskih ekipa i njihovim pripremama, a bilo je reči i o budućoj saradnji među omladinskim udruženjima ove dve opštine. Konjević je uputio čelnicima opštine Čajetina poziv na 49. Praznik mimoze koji počinje prvog vikenda u februaru.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

April 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930