fbpx
Kultura Muzika Provod Turizam Video

Koncert Dejana Petrovića muzika za pamćenje

Dejan Petrović i Big bend su sinoć na Kraljevom trg prikazali svoj raskošan talenat kao i sve tehničke mogućnosti trube. Koncert je počeo autorskim numerama Big benda a “Vrtlog” je pokrenuo publiku. Mladi Aleksandar Petrović je pokazao svoje vokalne sposobnosti u pesmama Vi Mene Varate, Kaluđeru moj, Čaršija, Šuška se šuška…

Posle bloka domaćih pesama publika je mogla da čuje zanimljive obrade stranih pesama kao što su O bella ciao, Bad romance, I Wanna Be Your Slave…

Potom je usledio još jedan blok obrada domaćih numera, kao što su Rock’n’roll za kućni savet, Koketa, a posebno je bila zanimljiva obrada Bajagine pesme “Ti se ljubis na tako dobar način” gde je prava deonica zahvaljujući trubama postala brža i ubrzana dok je zatim drugi deo pesme izveden u sporom džez maniru. Publika je bila dobro raspoložena a pesme Koketa i Ružica si bila su pevali svi na Kraljevom trgu.

Dejan Petrović je potom odsvirao jedan tužan instrumental za sve one koji više nisu uz nas koji je posvetio svima koji su stradali u ratovima tokom XX veka.

U poslednjem bloku publika je mogla da čuje pesme Hoću da znam, Plamene zore, Mi plešemo i kao tren je prošlo 90 minuta. No, to nije bio kraj koncerta. Usledila je numera Kolubarski vez, a na Kraljevom trgu se zaigralo veliko narodno kolo. I kada su svi očekivali kraj, koncert se nastavio. Dejan Petrović je maestrano odsvirao uvodnu deonicu pesme Đurđevdan, a potom su usledile instrumentalne bravure orkestra Big bend u izvođenju pesama Otpisani i Vrtlog.

Dejan Petrović je najmlađi dobitnik ”Majstorskog pisma”, višestruki osvajač svih nagrada na saboru u Guči. Sa svojim ”Big bendom” održao je četiri solistička koncerta u Beogradu, a nastupali su i u Londonu, Moskvi, Atini, Briselu, Pragu, Sofiji, Torontu i drugim metropolama. Sredinom ovog meseca nastupiće na jubilarnom 60. Dragačevskom saboru trubača u Guči.

Program “Zlatiborskog kulturnog leta se nastavlja već u četvrtak kada na Kraljevom trgu počinje četvorodnevni džez festival. Prve večeri publici će se predstaviti kvartet kvartet Eyot iz Niša.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031