fbpx
Biznis Lokalna privreda Najave Video

Konferencija o budućnosti aerodroma Ponikve

Na Zlatiboru će u četvrtak 20.oktobra biti održana Konferencija o budućnosti aerodroma Ponikve, pod nazivom “Aerodrom Ponikve – strateški cilj zapadne Srbije”.

Cilj konferencije je da se javnost informiše o značaju aerodroma Ponikve i mogućnostima ekonomskog razvoja.

Aerodrom Ponikve
Aerodrom Ponikve

Na početku skupa biće predstavljen projekat ’”Aerodrom Ponikve – Motor razvoja zapadne Srbije”, a biće reči i o značaju regionalnih aerodroma za reagovanje u vanrednim situacijama, da li Ponikve mogu biti kargo centar ovog kraja, uticaju aerodroma na regionalni razvoj, kao i o temi ’’Regionalni aerodromi u okruženju – iskustva i preporuke’’.

Organizatori su najavili učešće ministara u Vladi Srbije, Zorane Mihajlović i Rasima Ljajića, načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Predraga Marića, predsednika Srpske narodne partije Nenada Popovića, ministra turizma u Vladi Republike Srpske Predraga Gluhakovića, prof. dr Ljubodraga Savića sa beogradskog Ekonomskog fakulteta, direktora JP ’’Aerodrom Ponikve’’ Saše Savića, direktora Vojne ustanove Tara potpukovnika Branislava Jelače, predstavnika aerodroma iz država u okruženju i drugih.

Konferencija se održava u Hotelu Mona. Domaćin konferencije Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina je ovaj skup danas najavio u Jutarnjem programu TV Pink.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

August 2022
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031