fbpx
Skijanje Sport Video

Kros trka “Zlatiborski slatki kup”

U nedelju, 12.novembra na stazi Karaula bio je na programu kros trka “Zlatiborski slatki kup”. Ovo takmičenje su organizovali smučarski klubovi Zlatibor i Zvezda. Ovo takmičenje zlatiborski smučarski klubovi su organizovali po treći put ove godine a nadmetalo se oko četrdesetak dečaka i devojčica starosti od šest do petanest godina.

Svi takmičari su pružili maksimum na stazi a očigledno je da se u budućem periodu može računati na zlatiborske smučare u svim kategorijama. Posebnu treba pohvaliti i navijače koji su bodrili sve takmičare od početka do kraja trke.

U kategoriji starijih dečaka braća Đorđevići iz SK Zlatibor su i dalje neprikosnoveni. Ovog puta prvo mesto je osvojio Miloš Đorđević, dok je Nikola bio drugi, a njihov klubski drug Veljko Delić je bio treći. U ženskoj konkurenciji je slavila Jelena Đorđević iz SK Zlatibor, Anđela Marković smučarka SK Zvezda je bila druga a njena klupska drugarica Dunja Knežević je bila treća.

Posebno je bila zanimljiva trka u ženskoj konkurenciji u kategoriji 2004-2006, sve tri medalje su pripale takmičarkama smučarskog kluba Zvezda. Prvo mesto je osvojila Sara Piplović. Ona je stazu prešla za 2:30, što je bilo najbolje vreme u ženskoj konkurenciji i za četiri sekunde je bila brža od prvoplasiranog u muškoj konkurenciji u kategoriji 2005-2006. Ana Jeremić je bila druga a Milica Kutlašić treća.

Među dečacima u kategoriji 2005-2006 najbolji rezultat je imao Igor Zečević (SK Zlatibor), Mihajlo Džida (SK Zlatibor) je bio drugi a Mateja Veličković (SK Zvezda) treći.

 

Novica Jovanović (SK Zvezda) je bio prvi u konkurenciji mlađih dečaka. Drugo mesto je osvojio Petar Tešović, dok je Kosta Đurović bio treći. Među devojčicama u i ovoj kategoriji su dominirale smučarke SK Zvezda. Prvo mesto je pripalo Anđelini Šišović, dok je Anđela Jovanović bila druga a Jovana Joksimović je bila treća.

Među najmlađim takmičarkama, prvo mesto je pripalo Sofiji Tešović (SK Zvezda), dok su drugo mesto podelile Irina Đurović i Helena Milinković koje su stazu prešle za 3:43.


Ovo takmičenje ima i svoju osobenost a to je da svi takmičari dobijaju slatke nagrade, tako je bilo i ovog puta, takmičari su nagrađeni čokoladama, čokoladnim keksovima i krem bananicama.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

March 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031