fbpx
Kultura T-Info Turizam Video

Kulturno nasleđe Zlatibora

Na youtube kanalu Turističke organizacije Zlatibor je u utorak 16.aprila objavljena emisija „Kulturno nasleđe Zlatibora”. U trideset minuta je predstavljeno bogato istorijsko i kulturno nasleđe zlatiborskog kraja.

Predstavljeni su muzeji Staro selo Sirogojno, Muzej Pletilja u Sirgojnu, erski humor, pevanje iz vika kao i neizostavni trubači. U emisiji su takođe predstavljeni i tradicionalni specijaliteti Zlatibora, kajmak, sir, pršuta, kao i rakija Šljivovica.

O kulturnom nasleđu Zlatibora u emisiji su govorili Danijela Filipović, viši kustos iz Etnografskog muzeja, Dimitrije Golemović, etnomuzikolog, Snežana Đenić, direktorka biblioteke Ljubiša R Đenić u Čajetini, Svetlana Ćaldović – Šijaković, direktorka Muzeja Staro selo u Sirogojno, kao i Dejan Zagorac iz Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

U emisiji su nastupili pevačka grupa Raspevani Zlatibor kao i trubački orkestar Dejana Jevđića. Kada su u pitanju gastronomski specijaliteti tu su govorili Biljana Dželebžić iz mlekare Krin i Ivan Kostić iz destilerije President – Šljivovica.

Treba pohvaliti ekipu koja je realizovala ovu emisiju. Program je dobro kadriran, dinamičan i u svakom slučaju gledaoci će saznati nešto što do sada nisu znali o kulturnoj baštini Zlatibora, kao i o mestima koja bi vredelo obići na Zlatiboru.

Emisiju je pripremila Turistička organizacija Zlatibora u saradnji sa Udruženjem kinematografa Srbije.

Autor: Aslani Samir

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kalendar

May 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031