fbpx
Skijanje Sport Video

Memorijalna ski roll trka u Sjenici

Prošlog vikenda (5.-6.avgust) u Sjenici su održane memorijalne ski roll trke posvećene Muratu i Amaru Gariboviću. U subotu je na programu bila gradska trka “Memorijal Murat Garibović” dok je u nedelju na programu bila trka u disciplini distanca od 6 km (muškarci) i 5 km (žene).

Više od sedamdeset takmičara se nadmetalo u više kategorija. U seniorskoj konkurenciji prvo mesto je pripalo Milošu Milosavljeviću, dok je Milanko Petrović bio drugi a Dževad Hadžifejzović treći. Među devojkama je u ovoj kategoriji prvo mesto pripalo Anji Ilić, dok je drugo mesto osvojila Maida Drndić, a Maruša Luštik je bila treća.

U juniorskoj konkurenciji prvo mesto je osvojio takmičar iz Makedonije StavreJ ada  dok je Stefan Anić iz BiH bio drugi. U kategoriji starijih omladinaca je bio sledeći poredak: prvo mesto, Tilen Gregorka, drugo Vidmar Anton (SK Brdo Ljubljana) i treće Marko Stanojević (SK Romanije Pale). Među starijim omladinkama prvo mesto je osvojila Zekić Ines.

Među mlađim omladincima najbolje rezultate su postigli Denis Hodžić, Nikola Đorđević i Miloš Đorđević, dok su u ženskoj konkurenciji slavile Berina Sinanović i Jelena Đorđević.

Među starijim dečacima je bio sledeći poredak:

 1. Težak Oskar 2003 SK Brdo Lj.
 2. Sečko Naj 2003 SK Brdo Lj.
 3. Bradeško Matic 2003 SK Brdo Lj.

Starije devojčice

 1. Mahmutović Belma Jelenak
 2. Hodžić Dženana Revuša

Mlađi dečaci

 1. Hodžić Abdul KerimRevuša
 2. Aslani Tarik  Zvezda
 3. Božović Savo Zlatibor

Mlađe devojčice

 1. Jeremić Ana 2006 Zvezda
 2. Bućić Emilija 2005 Zlatibor
 3. Papić Larisa 2006 A. Garibović

Stariji cicibani

 1. Mahmutović Imran 2008 Jelenak
 2. Jovanović Novica 2008 Zvezda
 3. Buišić Nikola 2007 Zlatibor

Starije cicibanke

 1. Bujišić Milena 2008 Zlatibor
 2. Jovanović Anđela 2007 Zvezda
 3. Šišović Anđelina 2007 Zvezda

Mlađe cicibanke

 1. Zekić Maida 2009 Jelenak
 2. Ramović Aldina 2009 Jelenak
 3. Zekić Berja 2009 Jelenak

 

Drugog dana na programu su bile trke na 6 km u muškoj konkurenciji i 5 km u ženskoj konkurenciji. U seniorskoj konkurenciji Milosavljević Miloš iz SK Zvezda je bio prvi on je stazu pretrčao za 17:22.5. Drugo mesto je osvojio Šmrković Rejhan član SK Pešter 17:34.2 a treće mesto je pripalo Hadžifejzović Dževad (SK Pešter) 18:10.3. Među seniorkama je slavila takmičarka iz Slovenije, Maruša Luštrik (SK Brdo Ljubljana) koja je 5 km pretrčala za 17:44.0

U juniorskoj konkurenciji Stavre Jada je bio prvi a Denis Hodžić drugi. U ženskoj konkurenciji ovo je bila izuzetno uzbudljiva trka a Maida Drndić je bila bolja od Anje Ilić.

U SK Zvezda su zadovoljni rezultatima takmičenja. Članovi ovog kluba su prvog dana osvojili osam medalja, i još dve drugo dana što je odličan uspeh ističu u Zvezdi.

“Naši takmičari su u deset startova imali deset medalja, što nam je obezbedilo titulu ekipnog pobednika. Anja Ilić i Miloš Milosavljević su pokazali da su u top formi. Ono što nas posebno raduje uspeh mlađih kategorija, gde je Ana Jeremić bila prva, dok su Anđela Jovanović i Anđelina Šišović osvojile drugo i treće mesto.  Među dečacima su Tarik Aslani i Novica Jovanović takođe osvoili dve srebrne medalje, rekla je za zlatibor.tv Mina Ilić.

Dodajte komentar

Click here to post a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Slika dana

Kupindo

Dom zdravlja Čajetina